Firefox Kısayol Sorunu (Ctrl + Numara ile Sekme Geçişleri)

Merhaba,
Pardus 17.5 UVD XFCE (64-bit) sürümünü dizüstü bilgisayarıma kurarak Pardus dünyasına katıldım.

Sistem kurulumundan sonra pardus depo’dan Firefox’u 60.7.0esr (64 bit) sürümüne güncelledim ancak başlıkta da belirttiğim gibi Ctrl + Numara tuşlarına bastığımda sekmeler arasında geçiş yapamıyorum.

Sorunun sistemde mi yoksa sadece Firefox’ta mı olduğunu görmek için Opera’nın debian dağıtımını indirip kurdum, Opera’da sorunsuz sekme geçişi yapabiliyorum.
Opera Sürüm:62.0.3331.18

Sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm önerileriniz nelerdir?

ALT tuşunu kullanınız.

1 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor. Alt yerine Ctrl + numara kombinasyonu ile sekmeler arasında geçiş yapmak bana daha kolay geliyor.
Birçok yerde kısayol olarak Ctrl + 1 to 8 verilmiş bu özellik için. Windows’ta da bu şekilde çalışıyor. Resmi sitede Alt + 1 to 8 olarak verilmiş kısayol.
Eklentisiz bir çözüm mümkün görünmüyor şu an için. Firefox support forum’da sordum bu sorunu, belki oradan bir cevap gelir.

Firefox destek forumunda aldığım cevapta şu eklenti ile sorunu çözebileceğim yazıyordu. Eklentiyi kurdum işe yarıyor "Alt + Numara kısayolu da etkilenmiyor. (Eklenti’ye yapılan yorumlarda Ubuntu kullanıcıları ile Chrome’dan Firefox’a geçiş yapanların benzer sorunu yaşadığını gördüm.)

1 Beğeni

Cevabı bulmanız gerçekten çok iyi. Kendi yorumunuzu cevap olarak işaretleyin ki konu kapansın ve ihtiyacı olan birisi okuduğu zaman yararlansın.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.