Flaş Bellek Hatası

Merhabalar.

Sistem: Pardus 21.5 XFCE, güncel.
Konuda geçen flaş bellekler donanımsal olarak sağlam.

Sisteme bir USB flaş bağlayıp içine genellikle 1GB ve üzeri veri attıktan sonra ekrandaki kopyalama penceresi kopyalamanın yüzde yüze geldiğini göstererek kapanıyor. Ancak flaşın ışığı uzunca süre yanıp sönmeye devam ediyor. Flaş belleğin ışığı söndükten sonra çekersem sorun yok.

Eğer flaşın ışığı sönmeden elle sökersem, flaşta geçici bozulma oluyor. Dosyalar bozuk/eksik çıkıyor. Bazen flaş geçici bozuluyor ve sisteme tekrar bağlanmıyor, dosya yöneticisi hata mesajı veriyor. O flaş sisteme bir daha asla bağlanmıyor. Biçimlendirmek zorunda kalıyorum.

Sırf bu nedenlerle ciddi sorunlar yaşadım. Ciddi zaman kayıpları oldu. Bu durum birkaç kez tekrarlandı. Ben flaş belleğin ışığına değil, ekrandaki kopyalama penceresine dikkat ettiğim için hatanın başlarda farkına varamadım. Ancak yukarıda anlattığım durumları sonradan farkettim.

Şimdiki yeni nesil flaşların ışıksız olması soruna tuz biber ekiyor. Kopyalama penceresi kapandıktan sonra kaç dakika beklemem gerektiğini ve flaşı ne zaman çıkaracağımı bilmiyorum. Çünkü ışıklı uyarı yok.

Bu sorun, kullandığım dolphin dosya yöneticisinden kaynaklanmakta. Thunar, flaşı yazılımsal olarak ayırmaya çalışırsam bilgi balonuyla kopyalamanın sürdüğü konusunda beni uyarıyor. Ancak dolphin uyarmıyor.

Ana sorun, kopyalama bitmemesine rağmen bitmiş gibi kopyalama ekranının kapanması. Windows tarafına geçtiğimde kopyalama ekranının gidişatı ile kopyalama süresi uyuşuyor ve kopyalama bitiminde flaşı sorunsuz çekebiliyorum.

NOT: Bir flaş belleği güvenli ayırma alışkanlığına sahip olmama rağmen dosya yöneticisi yanıt vermeyince mecbur elle çekiyorum. Ve olanlar oluyor…

Yardım ederseniz sevinirim. En azından yapabilirsek geri-bildirim gönderelim.

İyi çalışmalar.

Selamün Aleyküm

Tampon oranını düşürmek yeterli
echo "1" > /proc/sys/vm/dirty_ratio
Açılışta devreye girmesi için;
sysctl -w "vm.dirty_ratio=1" > /etc/sysctl.d/10-dirty-ratio.conf

Tüm komutları root kabuğunda çalıştırmanız gerekli.
Selametle…

4 Beğeni

Bu sorunu neden çözmüyorlar hala anlamıyorum.
Ben de sync komutu yazıp bekliyorum. Aklıma gelmezse veri kaybı oluyor.

Kemal bey çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü.

Keşke daha önce sorsaydım, ne zamandır bu sorundan mağdurdum. Sana bir kola ısmarladım kabul et :sunglasses:

Kemal bey’in önerisi çözüm oldu. Kopyalama penceresi kopyalama bitmeden kapanmıyor ve gidişat kopyalama süreciyle tam uyuşuyor.

1 Beğeni

Ben teşekkür ederim :blush:
Bu, benim de Linux’u ilk kullanmaya başladığımda karşılaştığım bir sorundu.
Kopyalama tamponunun oranını düşürmek, istenilen sonucu sağlıyor.

1 Beğeni

Nasıl uygulanacağını anlamadım . Bu kodları direk Uç Birime yapıştırıp enter mı yapılacak . Bu şekildemi uygulanıyor . Birde Tüm komutları root kabuğunda çalıştırmak nasıl oluyor .

  1. Evet. Sadece uçbirime yapıştırıp Enter’a basmak yeterli.
  2. Root kabuğuna geçiş için ya su -l ya da sudo -i komutunu kullanabilirsiniz.
2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.