Öncelikle söyleyeyim. Bence o adımları kurmanıza gerek yoktu. Çünkü Pardus 'ta kurulu olarak gelen Flatpak Uygulama Merkezi 'nde de Foliate isimli uygulamanızı indirebiliyorsunuz. Ama orada da bulamadığınız uygulamalarınız varsa tabii ki istediğiniz uygulama depolarını ekleyebilirsimiz.
Ben uygulamayı kurmadım ama bozuk dosyaları tamir edip yükseltme komutlarını uçbirimde girelim:
Öncelikle hatalı paket kurulumunuz ya da bilgisayarınızla ilişiği olmayan paketler varsa onları kaldıralım:
sudo apt autoremove
yazalım. Eğer her şey yolundaysa bir de detalı temizlik için
sudo apt-get autoremove
yazalım. Ve sonra da yaptığımız değişkliklerden paketlerimizin veri tabanlarını haberdar edelim.
sudo apt-get update
Ardından bozuk paketlerin olduğu dizinleri tamir ettirelim:
sudo apt-get update --fix-missing
Şimdi de tüm paketlerimizi yükseltelim ama tüm paketlerinizi yükseltmek / güncellemek biraz uzun sürebilir ancak yazılımınızın en güncel sürümüne sahip olursunuz. Sadece bahsettiğiniz uygulamayı güncelleyeceksiniz Pardus 'taki Synaptic Paket Yöneticisi uygulamsını kullanın. Parola girişinden sonra orada dosyanın üzerine tıklayın, ve sonra da menüde görünen seçili paketi yükselt, bozuk paketi onar, vb. Gibi seçenekleri işaretledikten sonra orada görünen uygula düğmesine basınız.
Neyse şimdi biz tüm paketleri uçbirimden yükseltme işimize geri dönelim:
sudo apt-get upgrade
Komutuyla bütün paketlerimizi yükselttik, son sürüme ulaştırdık. Sonra da eğer yükseltilemeyen paket uyarısı veriyorsa
sudo apt-get upgrade --fix-missing
komutuyla tamir edip yükseltmesini istedik.
Peki yine hata verirse? İşte o zaman sisteminizden o paketi tamamen kaldırırız
sudo apt-get purge foliate
yazarız. Sonra da uygulama veri tabanlarını tekrar güncelleyelim:
sudo apt-get update
Ve ardından ben nasıl olsa Pardus 'ta kurulu olarak gelen Flatpak Uygulama Merkezi 'nde de Foliate isimli uygulamanızı indirebileceğinizi düşündüğüm için oradan kurmanızı uygun buldum. Bence başka ek adımlara gerek yok.