Fn tuşunu nasıl açarım

Merhaba
lenovo n500 makinem var. fn tuşlarını kullanamıyorum. wifi de açamadım. ondan mı da bilmiyorum fakat wifi ağlarını göremiyorum. kablosuz ağ kapalı diye bir ibare var kablosuz ağımın isminin hemen altında. yardımcı olursanız çok sevinirim

1 Beğeni

sudo apt install wicd komutunu terminalden çalıştırıp sistemi yeniden başlatın. Sağ alt köşeye saatin olduğu yere bir simge eklenecek. Simge üzerinde sol tuş ile tıklayın ve Kablosuzu aç butonuna basın.

Fn ve f5 tuşuna basınca makine wifi yi açıyordu. Şu an bunu yapamıyorum. Sanırım o yüzden wicd de sağ tuşa tıkladığımda kablosuz ağ donanımını görüyor ama altında Kablosuz ağ kapalı yazıyor ve paisf durumda. Açma durumu da yok. Kurulum esnasında kablolu bağlanmasına rağmen kablosuz ağı görmüyor. Usb wifi takıp tekrar denediğimde ağı görüyor ama şifre kabul edilip ağa bağlanamıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Dediğinizi yaptım fakat olmuyor. Cihazda wifi ışığını açmam lazım ki wifi yi görsün. Onu beceremedim ben sanırım

Fn tuşu normal olarak çalışıyor mu? Mesela ses açma parlaklık gibi ayarlar Fn tuşuna bağlıysa deneme yaptınız mı?

Diğer hiçbir fn tuşu çalışmıyor

Şu yöntemi bir deneyiniz.

O yöntemi denedim hocam. Ama olmuyor maalesef

Biosdan fn tuş ayarını değiştirin.

Kaan hocam biosta fn tuşu ile ilgili bir ayar yok

Hocam fn tuşlarının diğerleri çalışıyor ancak wifi gene çalışmıyor. Bir de usb wifi yi takarsam kendi donanımını görüyor ancak onu çıkarınca donanımı da görmüyor. Sıkıntıyı anlamış değilim

Bazı bilgisayarlarda Wi-Fi bağdaştırıcısı yazılımsal veya donanımsal olarak kapatılmış olabilir. Çözüm için aşağıdaki bağlantıya bakınız:

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2159681

Ayrıca, bu tür sorunların çözümü için arama motorlarında sorunu Türkçe olarak arayıp bulamıyorsanız İngilizce olarak ararsanız daha çok doğru sonuç elde edebilirsiniz.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.