G-USB-Formatter 3.0, gelişmiş ve iyi tasarlanmış bir USB hafıza birimi biçimlendiricisidir. Pardus USB Biçimlendiricisi’nin benzeridir.

YENİLİKLER:
-
Önceden 4 adet olan biçimlendirme formatı seçenekleri 7’ye çıktı. NTFS, FAT32, exFAT, Ext4, BTRFS, XFS, ve HFS+(apple formatı).
-
Blok-Ayırma birimi seçenekleri elden geçirildi.
-
Kod içerisinde çeşitli geliştirmeler yapılarak, uzun süren testler yapıldı.
-
PySide6’dan Qt6’ya geçildi.
-
Dil, varsayılan olarak ingilizce yapıldı (uluslararasılaştırmak amacıyla). İleriki versiyonlarda dinamik dil (dil dosyası ekleyerek çoklu seçim) eklenebilir, bilemiyorum.
-
Programın GUI’sine biraz resim cizdim. Windows tarafındaki premium programlara benzetmek istedim.
Burada ve birçok yerde (github vb) paylaştığım bazı programları pyside6 ile yazmıştım. Bu programların bağımlılık ayarlarını pyside6’yı kuracak şekilde bir türlü ayarlayamadığımdan, o programların setup dosyaları, kurmaya çalıştığınızda bir postinst betiği ile zorla pip ve pyside6 kurmaya zorluyordu.
Bu, Pardus25 ile beraber debian depolarının güncellenmesiyle RİSKLİ hale geldi.
Yaptığım bu zorlama, sistem dosyalarınıza zarar vererek açılmaz hale getirebilirdi (benim kurdurtmaya çalıştığım pip vb versiyon ile halihazırdaki sistemin sürüm numaralarının farklı olması çakışma ve kernel panic gibi durumlara neden olabilir).
Bu nedenden ötürü, pyside6 ile hazırladığım bütün programlarımı hızla elden geçirerek Qt6’ya geçiriyorum. (Akılsız kafanın cezasını gözler, beyin, sırt, kalçalar ve bacaklar çekiyor.)
Ama merak etmeyin, sizi riske sokmadan bir an önce halledeceğim.
DİKKAT: BU programın daha önceki versiyonunu kurduysanız, kaldırın. Eski deb dosyasına tıklatarak, ya da synaptic ile ismini aratarak sağlıklı şekilde kaldırılabiliyor.
Repositoriyyyy:
İyi çalışmalar ve hepinize hayırlı sakkaroz+kakao bayramları diliyorum.