Gece yatarken modemi kapatmak?

Gece yatarken modemi kapatmak modeme zarar verirmi?
Kapatmamın sebebi radyasyon yaymasını engellemek çünkü modem yatağımın hemen yanında. Modemi tuşu ile kapatmak radyasyonu kesermi yoksa tuştan kapattıktan sonrada sadece prizden çekmekmi gerek?

Prize takılı olduğu sürece cihaz kapalı da olsa manyetik dalga yayar. Bu nedenle en doğrusu fişi çekmektir. Ama evlerimizde o kadar çok elektrikli cihazlar var ki hiç birini fistan çekmiyoruz maalesef.
Not:Fiştan çekip tokmakla modem bozulmaz hocam. Elektrik git göllerde ve kısa devre yaparsa bozulur.

1 Beğeni

Modemin yaydığı elektromanyetik dalgaların insana zarar verecek düzeyde olup olmadığını bilmiyorum. Modemin yakınında durmanın da sağlığa etkisini bilmiyorum. Sağlık konusunda bir şey diyemem ama modemi kapatmayı biliyorum.

Eğer modeminizin elektrik kesintisine veya akım dengesizliğine karşı koruma özelliği varsa, sadece tuşundan kapatmak veya sadece fişini çekmek yeterli olmayabilir. Tuşundan kapatıp fişini çektikten sonra tuşunu açık konuma getirip 5-10 saniye bekletin ve kapalı konuma getirin. Tuş bilgisayarların güç tuşu gibi bir tasarıma sahipse (birinci basmada açıp, ikinci basmada kapatmak), açık konumda 5-10 saniye bekletmek yerine 5-10 saniye basılı tutun.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.