Geliştirici araçları

Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir. Pardus üzerinde hangi geliştirici araçlarını kullandığınızı öğrenmek istedim. Bir proje başlatmak istiyorum ancak katkıcılar neler yapabilir bunu öğrenmek istiyorum.

Şahsen derleyici olarak GCC ve editör/IDE olarak da GNU Emacs kullanmaktayım ve bu projelere de katkı sağlamak niyetindeyim.

Sizin de fikirlerinizi almam iyi olacak.

Teşekkürler İyi Çalışmalar

2 Beğeni

Forumumuzda bulunan mesajları okuduğumuzda benim hatırladığıma göre genellikle bilgisayar programlama dili olarak Python programlama dilini bilenler daha fazla. Bir ara .Net core teknolojisinini kullanarak C# programlama dili hakkında sorular sorulmuştu. Tabii diğer programlama dilleri hakkında da yorumlar yapıldı ama Python kadar etkili olmadı.

Bahsettiğiniz C programlama dilini ustaca kullananların sayısı umarım artar. Çünkü bazı donanımların önceden derlenmiş halde debian paketli linux sürücüleri henüz yok ama eksik sürücülerin kurulumunun kolay bir şekilde yapılması gerekiyor. Ve bunu yalnızca C programlama dilinde halledebileceğimizi biliyorum.

Zaten bir GNU/Linux dağıtımında genellikle Python yorumlayıcısı, C/C++ derleyicileri önceden kurulu oluyor. Yani bu diller, GNU/Linux tarafından resmi olarak paket/uygulama geliştirme dili olarak kabul edilmişler.

Bir diğer sorun kaynağı Pardus’ta kurulu olarak gelen LibreOffice uygulaması. Bazen insanlar, bir hata yakaladıklarında sorunu bildirmek yerine o uygulamayı silip başka bir uygulama yüklüyorlar ancak aynı uygulamayı kullanan bir başkasının aynı sorunu yaşamaması için hatayı raporlayıp LibreOffice’e yollamak gerekiyor. LibreOffice’te saptanan hataların çoğu, uygulamanın çekirdeğinin yazıldığı dil olan C++ programlama dilinde düzeltiliyor. LibreOffice Basic dilindeki makroları LibreOffice Basic IDE 'de çalıştırırken de bazen hata ile karşılaşılabiliyor. Ayrıca LibreOffice’in veri tabanı paketi olan LibreOffice Base uygulaması, forumumuzda çok kullanılmıyor olsa da hatalar çıkabiliyor. Basic ide ve Base uygulaması sorunları genellikle Java programlama dili ile çözülüyor. Yardımcı olmak isteyenler LibreOffice 'in internet sayfasındaki geliştirici kısmına girerek kayıt olarak işe başlayabilirler.

Ben de yardım etmek isterdim ama öğrenmeye ara verdim. Dolayısıyla hiç bir programlama dilini bilmiyorum.

2 Beğeni

Benimle Discord veya Telegram aracılığıyla iletişime geçmenizi rica ediyorum. Size yardımcı olmak isterim. Discord ortamında mertgor Telegram ortamında ise hwpplayer1 ismimdir Yorumunuz için teşekkür ederim Görüşmek üzere

2 Beğeni

Davetiniz için teşekkür ederim ama belirli bir süre yazılım geliştirme sürecinden uzak kalmak istiyorum. Koyduğum bir hedefim var. O hedefe ulaşmak için daha önce Pardus’ta yardımcı olunmasını istediğim iki kitabın çevirisine süreç bitinceye kadar devam etmeme kararı aldım.
Pardus Forum’daki kullanıcılara yardım etmek istediğimde vakit ayırıyorum.

4 Beğeni

Sağolun , iyi çalışmalar, görüşmek üzere

2 Beğeni

Merhabalar,

Şimdiden yeni projenizde başarılar dilerim. Tam olarak ne üzerinde çalışmayı düşünüyorsunuz? Var olan projelere mi katkıda bulunmak istiyorsunuz veya sıfırdan yeni bir proje fikriniz mi var? Eğer özel değilse fikirleriniz hakkında daha fazla bilgi almak isterim.

1 Beğeni

Merhaba,

Daha önce söz verdiğim gibi assembly, c ve sistem programlama, genel olarak web programlama başta olmak üzere programlama dersleri vermeyi ve edinilen bilgi ile olana ve yapabileceklerimize yönelik kodlama çalışması yapmayı hedefliyoruz.

Benim başlattığım ve arkadaşlarımızın da katki sunduğu topluluğumuz bünyesinde geliştirmeyi hedeflediğim projelerimiz ise genel olarak bulut bilişime yönelik sunucu ve istemci yazılımlarını içeriyor. Ancak en önemli yazılım hedeflerimizden birisi Lider Ahenk olacaktır.

Teşekkürler

Başarılar dilerim.

Keşke zengin bir insan olsam, maddi yönden destek olurdum ama imkanım yok. Şu aralar bilişim ve elektronik alanında ilerlemeye ihtiyacımız var. Lütfen çalışmalarınızı sürdürün.

1 Beğeni

@shampuan Bey teşekkürler. Motive edici dileğiniz için teşekkür ederim. Belirttiğim gibi benimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Eğitimlere katılabilir ve katkı sunabilirsiniz.

Görüşmek üzere

Paylaşılan araçlar ara ara ilk mesajda güncellenip bir araya getirilirse daha faydalı olur diye düşünüyorum. Böylece tasnif edilmiş olur ve arayanlar daha kolay erişebilir. Malum test edilmiş avantaj ve dezavantajları test edilmiş uygulamalar hakkındaki paylaşımlar önemli.

İmza:
www.evcilsehri.com

1 Beğeni

Proje olarak istediğiniz birşey varsa buradan tartışalım. Teşekkürler.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.