Forumumuzda bulunan mesajları okuduğumuzda benim hatırladığıma göre genellikle bilgisayar programlama dili olarak Python programlama dilini bilenler daha fazla. Bir ara .Net core teknolojisinini kullanarak C# programlama dili hakkında sorular sorulmuştu. Tabii diğer programlama dilleri hakkında da yorumlar yapıldı ama Python kadar etkili olmadı.
Bahsettiğiniz C programlama dilini ustaca kullananların sayısı umarım artar. Çünkü bazı donanımların önceden derlenmiş halde debian paketli linux sürücüleri henüz yok ama eksik sürücülerin kurulumunun kolay bir şekilde yapılması gerekiyor. Ve bunu yalnızca C programlama dilinde halledebileceğimizi biliyorum.
Zaten bir GNU/Linux dağıtımında genellikle Python yorumlayıcısı, C/C++ derleyicileri önceden kurulu oluyor. Yani bu diller, GNU/Linux tarafından resmi olarak paket/uygulama geliştirme dili olarak kabul edilmişler.
Bir diğer sorun kaynağı Pardus’ta kurulu olarak gelen LibreOffice uygulaması. Bazen insanlar, bir hata yakaladıklarında sorunu bildirmek yerine o uygulamayı silip başka bir uygulama yüklüyorlar ancak aynı uygulamayı kullanan bir başkasının aynı sorunu yaşamaması için hatayı raporlayıp LibreOffice’e yollamak gerekiyor. LibreOffice’te saptanan hataların çoğu, uygulamanın çekirdeğinin yazıldığı dil olan C++ programlama dilinde düzeltiliyor. LibreOffice Basic dilindeki makroları LibreOffice Basic IDE 'de çalıştırırken de bazen hata ile karşılaşılabiliyor. Ayrıca LibreOffice’in veri tabanı paketi olan LibreOffice Base uygulaması, forumumuzda çok kullanılmıyor olsa da hatalar çıkabiliyor. Basic ide ve Base uygulaması sorunları genellikle Java programlama dili ile çözülüyor. Yardımcı olmak isteyenler LibreOffice 'in internet sayfasındaki geliştirici kısmına girerek kayıt olarak işe başlayabilirler.
Ben de yardım etmek isterdim ama öğrenmeye ara verdim. Dolayısıyla hiç bir programlama dilini bilmiyorum.