GEODA ve libgdal26 sorunu

Selamun Aleyküm. Geoda programını indirmeye çalışıyorum. Sitesinde ubuntu için hazırlanmış deb uzantılı yükleyicisi var ama çalıştırmak istediğimde libgdal26 kütüphanesinin olmadığını söylüyor. Bu libgdal26 kütüphanesini nasıl yükleyip geodayı çalıştırabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aleykümselam
hocam gerekli bağımlılık başka bir sürü bağımlılığa bağlı
ben deneyip gerkli olanların hepsini yükledim ama çalışmadı. denemek isterseniz https://pkgs.org/ bu siteden gerekli bağımlılıkları aratabilirsiniz belki ben bir yerde hata yapmışımdır
terminalden çalıştırınca da /usr/local/geoda/GeoDa

/usr/local/geoda/GeoDa: symbol lookup error: /usr/local/geoda/GeoDa: undefined symbol: _ZN10OGRFeature16GetFieldAsStringEi

bu hatayı veriyor
gidip kaynak kodunu indirince normal çalıştırma dosyasından denedim gene aynı hatayı verdi
eğer kayank kodu inceleyip denemek isterseniz alttaki linke gidebilirsiniz

çalıştırmayı denemek için

geoda/BuildTools/ubuntu dosyasına gidip

 ./run_geoda.sh komutu deneyebilirsiniz

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Bu söyledikleriniz beni epey aşan bir durum kendi adıma sanırım ümidimi kesmem gerek :slight_smile:

https://ubuntu.pkgs.org/20.04/ubuntu-universe-amd64/libgdal26_3.0.4+dfsg-1build3_amd64.deb.html

bu sayfada libgdal26 için gerekli paketler var hepsini tek tek yükledim. Bazılarında yükleyebilmek için gerekli başka paketler istedi onları da yükledim. Bir tanesinde yükleyebilmek için önceden yüklü bir paketi silmemi istedi paketi silince calibre programı da silindi ama olsun. En sonunda hepsi bitince libgdal26 yükleyebildim. Sonra da geoda yüklendi elhamdülillah. Öncesinde anaconda falan birşeyler de yüklemiştim başka birşeyler de kurcaladım ama oraları hatırlamıyorum açıkçası bu libgdal26 da takılmıştım o da yüklenince sorun çözüldü hamdolsun. Muhammet kardeşimize tekrar teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.