Giriş yapıldıktan sonra tekrar giriş ekranına dönüyor

Liderahenk sunucu kurulumu ve ahenk istemci kurulumunu yaptım. Ayrıca etki alanına istemciyi de aldım. İstemci yönetiminde grup oluşturup grubun içine istemciyi atıp openldap ile giriş yapılmasını seçip istemciye gönderdim. Liderahenk ekranında istemci ve kullanıcının adıyla giriş yapıldığı görünüyor ancak istemcide kullanıcı giriş yaptıktan hemen sonra ekran kararıp tekrar giriş ekranı olarak geri dönüyor. İstemcide Pardus 23.3 kurulu. Hem dizüstü hemde sanal ortamda denedim aynı hata ile istemcide giriş yapılamıyoru. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Eksik bir şey mi kaldı? Yoksa bu bir bug mı? Teşekkürler.

Sorunu buldum. Kullanıcı giriş yaptığında kullanıcı dizinini oluşturuyor ancak masaüstü ortamının çalışması için gerekli ön tanımlı dosyaları oluşturmuyor. Ayrıca dosya sahipliğinde hata yaptığını düşünüyorum. kullanıcı adı:root olarak yapmış kullanıcı dizin ve alt dosyalarının sahipliğini. Normalde kullanıcı_adı:grup numarası olması gerekiyor gibi. Bazılarında düzgün bazılarında hatalı. Nasıl olmalı dizin sahipliği?

EK: İkinci bir kurulumda yine kontrol ettim. /home/kullanıcı_adi dizini root:root olarak sahipleniliyor ve kullanıcı giriş yapamıyor. Test Sistemi: XFCE Pardus 23.3

1 Beğeni

Konu ile ilgili inceleme başlatıldı. En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.

Merhaba,
İletişim bilgilerinizi özel mesajdan paylaşabilir misiniz?
Çarşamba günü uzak bağlantı alalım.

1 Beğeni