GlobalProtect 64 kurulumu

Mobil Telefonlar IPSec Xauth PSK ile vpn yapabiliyor. Aynı mantıkla Pardus 17.3 ( Vpnc Yüklü) ilede vpn yapabildim. Fakat Global Protect i bir türlü bende yükleyemedim.

1 Beğeni

Yükleme Uygulama paketini BT yöneticinizden alın ve ardından TGZ dosyasını linuza kopyalayın diye bir ibare var. Bu kısmı çözmeniz lazım, bilgi işlem ile irtibata geçiniz. Ya da GlobalProtect uygulamasını yazan firma ile irtibata geçiniz.
Kullanma
Kapatma
Kaldırma

İşte sorun da o. Yani GlobalProtect’in linux sürümünün bulunması.

Kendi sitesinde linux indir seçeneğini bulamıyorum.

https://docs.paloaltonetworks.com/globalprotect/4-1/globalprotect-app-user-guide/globalprotect-app-for-linux/download-and-install-the-globalprotect-app-for-linux.html

Açıklama böyle belirtilmiş.

GlobalProtect64.msi dosyasını nasıl kurabilirim?

Linux için kurulum dosyalarını buradan indirebilirsiniz.

Dosyayı arşivden çıkararak;

sudo dpkg -i GlobalProtect_deb-4.1.1.0-14.deb

Kullanım işlemleri için burayı takip edebilirsiniz. Ya da yukarıdaki mesajların birinde geçen Yükleme, Kullanma, Kapatma, Kaldırma işlemlerini. Kullanımı hakkında detaylı bilgiye sahip değilim, internette araştırınız.

Cüneyt Bey,

İndirilen paket deb paketi değil diyor, yani deb uzantılı görünüyor ama kurulumu yapılamıyor. Lütfen siz bir deneyin.

İndirdim, kurdum, yazdım.

1 Beğeni

Deb paketli olanı gönderebilir misiniz? Zira birkaç kez indirdim, denedim, aynı hatayı aldım. Aldığım hatanın ekran görüntüsünü de gönderdim.

Dosya sıkıştırılmış dosya sağ tık buraya ayıkla seçiniz. İçerisinden tgz deb rpm çıkıyor zaten.

1 Beğeni

Demek istediğinizi zaten yaptım. Açılan pakette deb görünümlü paket deb paketi değil, diyor. Hata veriyor yani. Sizden ricam, açılan paketteki deb uzantılı dosyayı derleyip göndermeniz.

Deb paketi ile kurulum yaptığımı ilettim. Sisteminizde bir tutarsızlık var.

Tamam o zaman deb paketini paylaşın olsun bitsin. Problemli diyorum bende. Olmadı, tutarsız dediğiniz sistemime bağlanıp kurun.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm
Aşağıdaki tek satırlık komutu uçbirimde çalıştırın.

wget https://cloud.disroot.org/s/kdCF6Ajio3JT5ya/download -O "GlobalProtect_deb-4.1.1.0-14.deb" && sudo dpkg -i GlobalProtect_deb-4.1.1.0-14.deb

Aleykümselam…Dediğiniz komutu uçbirimde çalıştırdım ama GlobalProtect uygulamasını göremiyorum sistemimde…Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu durum paketten kaynaklı.
Sistem kısayolunu ve simgesini, pakete eklemediklerinden dolayı gözükmemektedir.
Uçbirimde globalprotect komutunu koşturarak yazılımı çalıştırabilirsiniz.

Peki ama globalprotect uygulamasına nasıl erişeceğim? Uçbirimde globalprotect yazıp basıyorum, hiçbir şey gelmiyor :frowning: Yani windowstaki gibi olsa gerekli port adresi, kullanıcı adı ve şifreyi yazıp sisteme girebileceğim. Lütfen bu konuda bir şeyler yapalım. Şimdiden teşekkürler…

gördüğüm kadarı ile bu onuda herhangi bir çözüm bulunamamış, bulunmuş ise de buraya yazılmamış.

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında görev yapmaktayım. Kurumumuz muhtemelen yakın bir zamanda pardusa göç ettirilecektir. Belgenet’te kurum dışından VPN ile bağlanmaktayız. Haliylen evdeki bilgisayardan Belgenete giriş yapamadım. GlobalProtect’in linux versiyonu buldum ancak bir türlü giriş yapamadım. İnternette uzun bir araştırma neticesinde https://kb.wisc.edu/74947 sitedeki yönergeler ile Kurumun VPN ağına bağlanabildim.

2 Beğeni

Yahya Bey,

Öncelikle soruna çözüm bulabildiğiniz için teşekkür ederim. Ben de çok uğraştım ama neyse ki çözüm bulunmuş. Rica etsem neler yaptığınızdan bahsedebilir misiniz? Zira verdiğiniz sayfadan bir şey anlayamadım. Şimdiden teşekkürler.