Arkadaşlar herkese merhaba, evde iki bilgisayarım var biri masaüstü biri laptop, malum windows kullanıyoruz pc yi söküp sıfırdan kendim toplarım sayısız bilgisayara format attım kurulum yaptım bakım yaptım dün merak edip pardusu indireyim bi inceleyeyim dedim. laptop şuan masanın üzerinde ve ne yaparsam yapayım disk bölümleme aşamasını geçemiyorum, bir kurulum yapmak bukadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Ne yapılacaksa yapsın arkaplanda diskimi bölecek ext4 mü oluşturacak fat32 mi yapacak ne lazımsa biçimlendir dediğinde yapacak ileri tuşuna basıp geçecen ama maalesef. Hiç bir yerdede bununla ilgili bi açıklama mevcut değil eski sürümlerle eski resimlerle anlatılmış eski konular mevcut. bukadar basit olması gereken bir konu için bukadar uğraşmak çok anlamsız geliyor bana haksızmıyım bilmiyorum ama daha işin başından insanı teşvik edeceğine nerden bulaştım dedirtiyor!
Üstadım maalesef linux debin tabanlı işletim sistemlerinde disk bölümleme biraz zahmetli . Bu sadece pardus için geçerli değil. Debian olmayanlarda denemedim. Pardus 21 de aşağıdaki linkteki yöntemle disk bölümlemeyi yapmıştım. Pardus 23 sürümünde denemedim. 23 sürümünde de yapılabiliyordur. Kurulum aşamasında yapmanız gerekiyor.
Yıllardır ben de bakımdır formattır bu işlerle uğraştım. Ancak özellikle HDD’ler çok ilgimi çektiği için MBR’dir MFT’dir partisyondur bu konularda kendimi geliştirdim. Bu nedenle disk bölümlemede hiç sorun yaşamıyorum. Yıllarca bakım format işiyle uğraşanların çoğu disk mantığını bilmediği için bu sorunlarla karşılaşıyor. Oradaki menü de biraz zahmetli bir menü kabul ediyorum. Kullanımı şimdiye kadar kullandığım disk partisyon editörleri içerisinde en kötü tasarlanmış olanı. Nedenini anlatmak zor, önümde açıp göstere göstere anlatmam gerekiyor.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.