Gnome ve Pulse Audio

Xfce’li Pardus21’i önce Pardus23 e yükselttim daha sonra gnome masaüstünü kurup xfce yi kaldırdım.
Şimdi mikrofonu kullanmak istediğimde cızırtılı bir ses alıyorum.Daha önce pulse audio dosyasında küçük bir değişiklikle sorunu çözmüştüm ancak gelgör ki gnome alsa mixeri kullanıyor.Pulse audio yu yüklemek istediğimde kaldırılacak paketler içerisinde gnome masaüstü de var ikisinden birini tercih etmem gerekiyor.Sizce çözüm ne olabilir.

Merhaba, 21-XFCE kullanıyorum ses kaydında rahatsız edici çıtırtı sesi alıyorum. Yaptığınız değişikliği bana da tarif eder misiniz?

NoiseTorch kullanabilirsiniz, mikrofondan gelen gürültüyü gerçek zamanlı olarak engelleyen ücretsiz bir yazılımdır. kurulum için youtube WSYLWWxiD8U diye aratın How to install and use NoiseTorch ismli video da kurulumu gösteriyor.

Teşekkür ederim, uygun bir zamanımda denerim.

İşin ilginç tarafı aynı donanımla windows ortamında böyle bir sorun yok. Ses gayet temiz çıkıyor.

Pardus 23.0 gnome’yi masaüstü bilgisayara kurulum yaptığımda kulalık algılama sorunu ile karşılaştım. Konsoldan “sudo apt-get install pulseaudio pavucontrol” komutu ile pulseaudio pavucontrol uygulamasını yükledim. Buradan hiçbir değişikliğe gerek kalmadan aşağıdaki yöntemi uygulayarak kulaklık algılama sorununa geçici de olsa bir çözüm buldum. Ses gayet iyi. Deneyebilirsiniz.
Uygulamadan;
1-Yapılandırmadan analog ikili stereo’yu seçiyoruz.
2-Çıkış aygıtlarından kulaklığı seçiyoruz.
3- Tekrar yapılandırmaya geliyoruz ve profesyonel sesi seçiyoruz.

2 Beğeni

Birincisi tekrar xfce masaüstüne döndüm.İkinci olarak linkini paylaştığım Yücel ALKAN isimli arkadaşın 2020 de yazdığı yazıyı “Linux Ses Kaydında Dipses Sorunu ve Çözümü - Yücel Alkan” uygulamak suretiyle sorunu kısmen çözdüm, kısmen diyorum çünki sonda bir yerde beklenmedik bir hata verdi ama çalıştı.Hata verdiği yer.Pulse audio eklentisini kapatıp yeniden çalıştırmakla ilgiliydi.Kapatılamadı şeklinde bir hata verdi. Kısmen de olsa dip ses kesildi diyebilirim.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.