GNU/Linux dağıtımlarının yanına Android TV kurmak

Bu içerik epey dikkatimi çekti ve video açıklamasındaki ISO’yu indirdim. Pardus Disk Kalıbı Yazıcı kullanarak 8GB’lık bir USB diske yazdırdım. Ama flaşımı seçtikten sonra tekrar Ubuntu’nun GRUB ekranını gördüm. İşin ilginç yanı VirtualBox’da sorunsuz çalışması oldu.

Lenovo IdeaPad Z500 Type 5931 kullanıyorum

BIOS/UEFI menüdeki Boot Options sekmesinde Boot Order’da görünüyor mu?

1 Beğeni

Evet görünüyor. Ama seçtiğimde bilgisayarımda zaten kurulu olan Ubuntu’nun GRUB ekranını gösteriyor.

rEFInd kurmak belki çözebilir.

1 Beğeni

Maalesef Ubuntu ve Pardus’u Learcy olarak yüklemiştim. Ayrıca GRUB’la ilgili olduğunu sanmıyorum.

Ama BIOS ayarlarını UEFI olarak ayarlayıp bakayım açılacak mı diye?

UEFI kipinde USB’yi algılamyor

Ne yapmak gerektiğini bilemedim. :cry:

1 Beğeni

Video açıklamasında GRUB Customizer’de yeni bir ayar oluşturup burada Prime OS’u başlatıyor. Acaba Android TV için de böyle bir şey yapıp, bu ayarları Android TV’ye uyarlasak olur mu?

1 Beğeni

Denemeden bilemeyiz.

İlk attığın videonun açıklamasında şöyle bir video buldum. Belki işine yarar.

Flaşı infilak etmeseydik olurdu. Bir de PIW ile deneyim.
resim

Ayrıca başka bir flaş belekte denedim ama sence de bölümlendirme biraz garip durmuyor mu? Sanki bir bölüm eksik
resim

Bu arada Ubuntu’ya nasıl Pardus depolarını eklerim? Ara sıra böyle denemeler yapıyorum da Pardus Disk Kalıbı Yazıcıyı kurmak istiyorum

sudo mousepad /etc/apt/sources.list
ile listeyi açtıktan sonra en alta

deb http://depo.pardus.org.tr/pardus ondokuz main contrib non-free
# deb-src http://depo.pardus.org.tr/pardus ondokuz main contrib non-free

satırlarını ekle. Sonra da sudo apt update yazıp paket listelerini güncelle.

Pardus depoları Ubuntu’yla uyumsuz olabilir ve APT’nin kararsız hâle gelmesine sebep olabilir.

1 Beğeni

Bir kere denemiştim ama APT depoları devre dışı bırakmıştı, ben de depo adreslerini silmiştim. Peki Android TV konusu ne durumda? Galiba ikimiz de kararsız kaldık.

1 Beğeni

Burası hiç dikkatini çekti mi?

1 Beğeni

GNU/Linux dağıtımlarında alışık olmadığımız bir şey ama Android için doğal bir durum olabilir. İlginç ve bilmiyorum.

1 Beğeni

Oradaki adımları uyarlayıp kurmaya çalışıyorum şu an. İnşallah bir terslik çıkmaz.

1 Beğeni

Tüh! İşe yaramadı. GRUB’da girdi ama
Falan Android x86… Diyip epey bir nokta attı ama açılmadı

Çünkü bazı yerleri uyarlamayı unutmuşum da ondan

1 Beğeni

Çalıştığını tahmin ediyorum.

1 Beğeni

Maalesef çalışmadı.
Detecting Android x86… format as /dev/sda3 diyip beyaz küçük bir imleç yanıp sönüyor.
Videodaki adımların tamamını doğru bir şekilde uyarlamaya çalıştım.

Offff! Neyi yanlış yapıyorum? :sob:
resim
resim