Gömülü Yapay zeka modülü

Pardus için gömülü bir yapay zeka uygulaması olsa. Resim ve dil isleyebilen, ayarlar alanindan yapay zeka modeli degistirilebilir olsa. Nasıl olurdu sizce

Merhabalar,

Evet bu çok güzel olurdu. Ayrıca Pardus’u diğer Linux dağıtımları arasında daha ön plana çıkarırdı. Ancak hala günümüzde yerel olarak bilgisayarlarda yapay zeka modelleri kullanmak için yüksek teknoloji ekran kartları ve işlemciler kullanmak gerekiyor. Hala bir çok kişide böyle bilgisayarlar yok. ChatGPT veya Bard gibi yapay zeka modellerini entegre etme durumunda ise bu fikir açık kaynaklı yazılım fikrine ters düşecektir. Zaten böyle bir durumda kullanıcılar ile ilgili kişisel veriler bu tarz şirketlere gideceği için bir çok kullanıcı haklı olarak buna karşı çıkacaktır.

Tabi eğer açık kaynaklı bir yapay zeka modeli Pardus sunucularında çalışıp Pardus’a entegre olsaydı harika olurdu. Bilmiyorum ama Havelsan’ın yaptığı MAINGPT daha sonra genel kullanıma açılıp ve Pardus’a entegre olursa çok güzel olurdu.

3 Beğeni

Son paragraf gayet gerçekçi, Pardusta basit soruları cevaplayacak bir sistem bile olması Havelsan açısından da veri toplamak için son derece güzel olurdu.

1 Beğeni