Google Drive Yükledim, Şifreyi değiştirdim, Giriş yapamıyorum

Pardus 21 kullanıyorum, Google Drive’ı “klasör görüntüsünde” masaüstüne yükledim ve sorunsuz kullanmaya başladım. Ancak daha sonra drive’ın bağlı bullunduğu e-posta şifresini değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi MasaÜstü’ndeki drive klasörüne giremiyorum. “....@gmail.com” bağlanamadı, ...@gmail.com için geçersiz kullanıcı bilgisi mesajı alıyorum.

MasaÜstün’ndeki drive klasörünün şifresini nasıl güncelleyebilirim?
Teşekkürler.

Hatırladığım kadarıyla ilgili klasör bir kullanıcı hesabına bağlandığı zaman bazı gizli dosyalar ile o klasörün hangi hesap için ayarlandığı bilgisi tutuluyordu. O dosyaları bulup silip sildikten sonra mevcut konumu yeni hesabınıza bağlayabilirsiniz. Yada yeni bir klasör oluşturup mevcut içeriği buraya taşıyıp yeni hesabınıza bu klasörü tanıttığınızda da sorunun çözülmesi lazım.

Bir taraftan bu gizli dosyalar ile ilgili bilgi bulursam yazarım yine.

1 Beğeni

Uçbirime
gnome-control-center
yazın
Daha sonra açılacak pencereden şifrenizi güncelleyin.

1 Beğeni

Özür dileyerek…
Ben ise bir soru soracağım…
Google Drive nasıl kurdunuz, resmi ıygulaması yok deniyor ?

Yoğun iş tempomuz içerisinde samba kurmakla uğraşmak yerine ortak bir gmail hesabı açtım. İşyerinde tüm bilgisayarlara (4 pardus, 1 windows) drive masaüstü uygulaması yükledim (nasıl yaptığımı şu an hatırlamıyorum ama sonuçta masaüstümüzde klasör görünümünde duruyor). Paylaşacağımız bilgileri buradan kullanıyorduk. Sonra gmail hesabımızın şifresini değiştirmemiz gerekti ve masaüstündeki klasör görünümlü bağlantı açılamamaya başladı. “Bağlama Başarısız, .....@gmail.com bağlanamadı, .....@gmail.com için geçersiz kullanıcı bilgisi” mesajını aldığım bir popup mesaj almaya başladık. Şifreyi tekrar eski şifre haline getirmemize rağmen sonuç değişmiyor. Masaüstü görüntüsüne sağ tıklayınca çıkan menüde “aç, birim bağla, seçenekler” çıkıyor; Aç ve Birim bağla tıklandığında yukarıdaki mesaj çıkıyor. “Seçenekler” ise aktif değil.

Biraz araştırma yaptım ve VGrive ismiyle Flatpak deposundaydı sanırım uygulama buldum. Kendim kurdum ve bir denemede yaptım. Pardus makinalarınıza bunu kurup ilgili hesaba bağlanmayı deneyin. YouTube’ de falan kullanımıyla ilgili videolarda mevcut.

Evet vGrive kurdum teşekkürler

AMAN DİKKAT !
Önce dosyaları indirdi (tamamını değil)
Sonra silmeye başladı (advanced view özelliğini farketmesem durumu farkedemeyecektim)
github’da bu sorun kabul edilmiş
“vGrive başlatıldığında internet bağlantısı yok ise bunu yapıyor” demiş bir kullanıcı…
ben de senkronizaston sırasında bir kaç kez notebook’u kapatıp açmıştım…
şimdi riski alıp tekrar deniyorum (silmeye başladığında google drive çöp’e atıyor)

ikinci denemede de silmeye başladı

google-drive-ocamlfuse kurdum deniyorum

ocamlfuse yöntemi Gayet başarılı !

Ocamlfuse yönteminde Dosyalar bilgisayara inmiyor, her PC açılışında terminalde komut girmek gerekiyor (gnome online accounts da öyle) dosyalar istenirse PC’ye ayrı bir klasöre indirilebiliyor ve bulut drive’a dosya yüklenip oradan silinebiliyor… Bu zaman almakla beraber (bağlantı hızınıza göre değişir) benim için daha sağlıklı ve bulut hesap kullanmaya daha uygun bir yöntem… O nedenle konu benim açımdan “çözüldü” ancak tersini isteyenler için sanırım Insync vb uygulamalara bakılabilir… Ayrıca mega bulut da denenebilir…

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.