Görüntü Ayarları Sıkıntısı

Pardus 23 temiz kurulum yaptım. Kurulum yaptığımda ekran aşağıdaki resimdeki gibiydi.

Görüntü ayarlarından düzelttim ve düzeldi. Ama başlangıç ekranı halen aynı şekilde.

1- Başlangıç ekranının böyle olmasının benim için bir mahsuru yok şimdilik ama neden böyle oldu?

2- Kurulum bitince neden kendisi otomatik olarak uygun görüntü ayarıyla başlatmadı? Ben görüntü ayarlarından düzeltme yapmak durumunda kaldım?

3- Bir de başlangıçta oturum giriş ekranında şifreyi girip enter yapmama gerek kalmıyor, şifreyi girince kendisi otomatik başlıyor. Neden öyle oldu?

Bu 3 maddeyi bir geri dönüş olsun diye konu olarak açtım.

1-Başlangıç ekranının 4:3 olmasıyla ilgili forumda daha önce de bir-iki başlık açılmıştı. Ancak yanlış hatırlamıyorsam çözüm bulunamamıştı. Yine de forumda bir araştırma yapın; belki ben yanılıyorumdur.

2-Bu sorun bazen/bazı sürümlerde kurulumdan hemen sonra sistemi bir kez yeniden başlatınca düzeliyordu, zira daha evvel benim de başıma gelmişliği var. Ama siz elle düzelttikten sonra başlangıç ekranınız 4:3 olarak kalmış anlaşılan. Birinci maddenin son cümlesi…

3-Bu konuyla ilgili daha önce başlık açmış sormuştum, ama geliştiricilerden bir yanıt gelmedi. Benim için bir sorun olmamakla beraber, aslında olması gereken, şifreyi girip ENTER yapmaktır. Belki bizim geliştiricilerle ilgili olmayan bir özelliktir. Açılış ekranını yazan ekip kimlerse onlara geri bildirim göndermek gerek. Ya da Pardus ekibi düzeltebiliyorsa biraz kurcalayabilirler de.

hocam bu bir özellik isterseniz ayarlardan kapatabilirsiniz
diğerlerini Pardus ekibinin düzeltmesi gerekebilir

1 Beğeni

bu linke bakar mısın? Belki yardımcı olur.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.