Grub Customizer de Windows görünmüyor bir çok şeyi denedim çözemedim

Grub Customizer de Windows görünmüyor bir çok şeyi denedim çözemedim
Windows’da bir kaç önemli belgem ve bilgilerim bulunuyor ödev dolayısı ile pardus kurdum nasıl kurduğumu dahi hatırlamıyorum fakat geri dönüşü var mıdır acaba ?
Boot-Repair i denemeye çalıştım yapamadım iso şeklinde yapayım dedim isoya çevirme programı bulamadım bana uzaktan bağlantı ile yardımcı olabilecek var mı acaba yani windows’a ulaşamıyorsam tekrardan fformat atıp sıfırdan kurulum yapacağım ama eğer dosyalarıma ulaşabilme şansım varsa denemek istiyorum

1 Beğeni

Windows’ta ne işiniz var? Eğer çok gerekli değilse sürekli açıp kapamak yerine Pardus altında Windows kullanın. Aşağıdaki sitede nasıl yapıldığı adım adım anlatılıyor.

Pardus altında Windows 10-11 kullanma VirtualBox

1 Beğeni

Aynen çok güzel demişsiniz.Bütün Pardus çalışanlarına selam ve hürmetlerimi sunuyorum.Kolay gelsin…

Bende size cevabımı sunuyorum:
@senpa016 ve @ortanca_samuray birşey sorabilirmiyim neden yardım etmeye çalışmak yerine direk windows dual bootda ne işiniz var sanal makine kursanıza diyorsunuz belki 2 işletim sistemini aynı anda çalıştırabilecek bir sistemi yok. Lütfen bilginiz olmayan bir konu için öneride bulunmayınız.
Bu arada @ortanca_samuray profilinizde 1990’dan beri Unix/GNU Linux kullanıcısı… yazıyor ama linux 1991 yılında ilk defa piyasaya sürüldü bilginize. Ayrıca Unix/GNU Linux değil GNU/Linux olucak ve Linux ve Unix farklı şeylerdir unix c programlama diliyle 1970’lerde bell laboratuvarlarında tasarlanmış bir işletim sistemidir. ileriki yıllarda unix-derived işletim sistemleri türemiştir. linux da unix türevli, unix temelli işletim sistemidir ancak diğerlerinden tek farkı, geliştiricisinin hiçbir unix materyali kullanmadan bütün işletim sistemini ve bileşenleri tekrar yazmış olmasıdır.

Sanal Makineye Windows kur denmedi. Makaleyi okumadan ön yargı ile hareket etmeyin. Makalede bilgisayarın fiziki diski üzerinde yüklü olan Windows’un kullanımı anlatılıyor. 1990 Okuduğum lisedeki notlarım var 1991’de piyasaya sunulması benim sorunum değil, bu konuyu o yıl anlatan hocanın sorunu saygılar önyargı başka birşey… Bu arada yeri gelmişken hocam yaşıyorsa sağlıklı uzun ömürler, öldüyse Allah rahmet eylesin.

Bu arada hangi kaynağa bakıyorsanız hata ediyorsunuz.

1 Beğeni

Öncelikle virtualbox bir sanal makine programıdır. 2. Hangi makaleyi okumadan? 3.1990 da nasıl linuxu edinmişler sızdırmışlar mı?

Bay çok bilen top sizin buyrun okuduğunuzu anlamıyorsanız… Destek olamayacaksanız destek olanlara köstek olmayın.

1 Beğeni

Evet benimde sizinle harcayacak zamanım yok iyi günler

Boot repair iso dosyası:
64 bit: Download boot-repair-disk from SourceForge.net
32 bit: Download boot-repair-disk from SourceForge.net

Bu arada windows’un kurulu olup olmadığını bakar mısınız. Kurduktan sonra hiç giremediyseniz kurulumda yanlış seçeneği seçip bütün diski formatlayıp kurmuş olabilirsiniz.

https://www.pardusyolu.com/temelprogramlar/GrubCustomizer-amd64.deb

Grub Customizeri tekrar kurarak bilgisayarınızı yeniden açıp kapattığınızda eğer hala gelmiyorsa, bios ayarlarından windows kurulu olan hard diskinizi botda öne alınız.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.