Grub ekranında takılı kalıyor

uefi firmware settings seçeneği seçili olarak kalıyor önceden otomatik açılıyordu

ilk seçenekten açılıyor

Fotoğraf atarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

@Murat_Taskiran Murat Bey, bu sorun, anakartın markasından modeline göre değişir.
Eğer bilgisayarınızın ana kartı, MSI firmasındansa (yanlış hatırlamıyorsam F2 tuşuyla anakartın markasını öğreniyorduk) del tuşuna sürekli basınca harici aygıttan işletim sistemi kurma yükleme seçenekleri de gelir. Bu seçenekle, bu marka için Pardus GNU Linux işletim sistemi kurulabilir. Pardus yüklü seçeneği seçince dediğiniz gibi F11 tuşuna sürekli basarak açılan boot menüsünden Pardus kurulu bölümdeki hard diskinizi ya da SSD’nizi ilk seçenekteki en üst sıraya öncelik verdirerek taşımanız gerekiyor. Bu öncelik sırası, her marka ve model farklı bios menüsünde nasıl yapılacağı İngilizce dilinde gösterilir. Mesala yine MSI markasında, işletim sistemini kurunca F11 tuşuna ard arda basınca açılan önyükleme menüsünde sıralama için en üsttekini enterleyip açılan seçeneklerden de Pardus’u seçince sonraki açılışlarda hiç beklemeden derhal Pardus GNU/Linux işletim sistemini başlatır.

Bilgisayarınızın anakart modelini araştırmak için klavyede en üstteki F adresli tuşlara basın. Umduğunuz BIOS menüsünde değilseniz ESC 'ye basın ve bilgisayarınızı kapatma tuşundan uzun süre basarak kapatıp aynı tuşa kısa basarak tekrar bilgisayarınızı çalıştırın. Umarım yardımı olur.

Sorun kendiliğinden düzelmiş anakartla ilgili bir problem galiba

pc yi kendim topladığım için ana kartı biliyorum

teşekkürler yorumlarınız için tekrar yaparsa görüntü atayım

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.