Grub Kurulumunda hata alıyorum

İndirdiğiniz Pardus bir yerden bir yere taşıma yapıldıysa hatalı oluyor.
Tekrar masaüstüne indirin… DD modunda USB ye yükleyin
Rufus ile olur… pardusun kendi USB yazıcı ile olur…
Grafik arayüz ile kurun hepsi bir yerde yeni kullanıcılar için…

Size kişisel bir tavsiye: Pardus’ta yaşadığınız sorunları yapay zekaya sormayın, burada bilen birilerine sorun, yoksa yapay zekanın bilmeden ezbere yazdığı komutlarla sisteminiz geri dönülemez şekilde mahvolabilir.

Kurulum için ise Pardus 23’ü neden tercih etmediniz? 21’in desteği bitti, artık 23 ve 25 sürümleri aktif olarak destekleniyor.

Konuyla alakalı tavsiyelerim:

• ISO dosyasını indirdikten sonra MD5SUMS değerlerinin indirdiğiniz dosyayla aynı olduğunu yani dosyanın düzgün indiğini kontrol edin.

• Bilgisayarınızda Secure Boot’u bios ayarlarından kapatın.

• Eski kurduğunuz sistemlerin GRUB kalıntılarını silmek için canlı bir USB’den Pardus’u açın ve /EFI/ dizini içerisinde kullanmadığınız sisteme ait klasörü silin (örn: /EFI/pardus, /EFI/ubuntu, /EFI/microsoft gibi). İşletim sistemini bulunduğu disk bölümünü formatlayıp silseniz dahi grub’daki bu kayıtlar ayrı bir bölüm olduğu için kalıntı olarak kalır.

• Bir önceki maddeye ek olarak Pardus’u USB’den canlı seçeneğiyle açtıktan sonra “Pardus Boot Repair” uygulamasıyla da GRUBu tamir edebilirsiniz.

Ayrıca eğer önemli verileriniz varsa herhangi bir linux live sistemini flaşınıza kurarak kurtarmanızı öneririm.Sonra içiniz rahat olur.

Yanlız lütfen yanlış anlamayın,yapay zekayla sorunlarım oldu.Zaten foruma yeni katıldım.

Bence öncelikle kurarken lütfen Pardus Calisan (Çalışan) güvenli kip seçeneğini tercih etmenizi öneririm.Normal Grafiksel kurulum eski bilgisayarımda çalışmadı ama böyle çalıştı.Ayrıca Emin Fedar adlı kullanıcının bahsettiği gibi yapay zekaya çok güvenmemenizi öneririm,zira benimde onunla sorunlarım oldu.