Grub yükleme diski seçimi

Merhaba. Pardusu yüklerken, disk işlemlerini hallettikten sonra grub’u hangi diske kuracağımı seçeceğim ekran gelmeyip doğrudan kuruluma geçiyor. Oysaki kurulum belgesinde böyle bir ekran görüntüsü var. O seçim ekranının gelmesini nasıl sağlayabilirim?

EFI olarak kurarsanız gelmiyor. Ayrıca gelmemesine rağmen kurulumu da başarılı şekilde yapıp grub çalıştırmıyor. Ancak sistemi kurarken secureboot kapatıp legacy support açarsanız bios üzerinden, ve usb seçerken UEFI yada Secure Boot seçeneği altındaki yerine Legacy Support altında görünen yükleme Usb sürücüyü seçerseniz grub kurulacağı zaman sorar.

2 Beğeni

Teşekkürler. Deneyip sonucu yazacağım, umarım olur.

Maalesef olmadı, yine disk işlemlerinden sonra doğrudan kuruluma geçiyor.

Mustafa Bey usb sürücünüzü Windows üzerinden Rufus uygulamasıyla MBR olarak ve ISO Hybrid olarak yazdırınız. Tekrar deneyiniz. Ben öyle kullandım ve sorun çıkmadı.

1 Beğeni

Merhaba Mustafa Bey,

Müsait olduğunuzda videoya bakın. disk bölümleme, isimlendirme, grub ile ilgili takıldığınız ekranlarda size fikir verecektir.

Kolay gelsin

2 Beğeni

Teşekkürler arkadaşlar. Video işime yaradı. Grub seçim ekranı sistem dosyaları kurulduktan sonra geliyormuş, ben önce geleceğini sanıyordum. Videodan doğrusunu öğrendim. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.