ogretMAN
(Sinan)
Şubat 21, 2018, 8:20öö
1
Arkadaşlar Pardus’u yüklerken GRUB’u kur diyoruz. Peki GRUB’u diskten kaldırmanın bir yolu var mıdır? Teşekkürler
1 Beğeni
Hangi amaç için istiyorsunuz;
tek işletim sistemi yüklü ve grubu görmek istemiyor musunuz?
çift işletim sistemi var diğer işletim sisteminin önyükleyicisini kullanmak mı istiyorsunuz?
Pardus’u kaldırdınız grub mu kaldı?
1 Beğeni
ogretMAN
(Sinan)
Şubat 21, 2018, 9:20öö
3
Çift işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayarda Grub menüsünde Windows’u seçmeme rağmen giremiyorum. Grub’u silip denemeyi düşündüm.
1 Beğeni
Boot repair kullanabilirsiniz;
Herkese merhaba. UEFI cihazımda grub maalesef Windows işletim sistemini bulamıyor. Yani bu Pardus’un suçu değil. Grub buna yetersiz. Ubuntu ve Mint buna Boot Repair diye hazırlanmış bir programla çare bulmuşlar. Gayet de güzel çalışıyor. Acaba bu programı Pardus üzerine kursak ve çalıştırsak işe yarar mı? @cuneyt.ulusoy Bey size zahmet bir araştırıp bizlere de buradan bilgilendirme yapar mısınız? Çok teşekkürler şimdiden.
Boot repair disk kullanabilirsiniz
Boot-Repair Disk
Bu uygulama gerek Linux,gerekse windows’un başlangıç sorunlarını düzelten,eksikse yerine koyarak onaran bir repair onarıcı uygulamadır.Iso dosyası usb,cd yazdırma işlemi ile boot yöntemi kullanılarak başlatılmalı ve kolay arayüzü üzerinden işlem yapılması gereken sistem seçilerek.(Linux/Win) vs.başlangıç onarım işlemi tamamlanır. indirmelinki Kaynak: sourceforge
Easy BCD
Bu uygulama ise,win üzerinden daha evvel 2.sistem için ayrılmış olan H-disk’e,kurulan açık kaynak linux un…
Grub customizer ile kontrol edebilir değişklik yapabilirsiniz;
Grub Cusomizer 5.0.6 ve bağımlı olduğu libssl dosyalarını linklerden indiriniz. Dosyaları indirdiğiniz dizinde aşağıdaki komutları uygulayınız.
sudo dpkg -i libssl1.0.0_1.0.2k-1~bpo8+1_amd64.deb
sudo dpkg -i grub-customizer_5.0.6-0ubuntu1~ppa1z_amd64.deb
sudo apt-get -f install
Kullanım;
Uçbirimden grub-customizer komutu ile ya da Ayarlar / Sistem altından Grub Customizer çalıştırabilirsiniz.
Yapılandırma listesinde windows ya da diğer işletim sistemleri görüntülenecektir, menüdeki yön tuş…
Windows cdsi ile çözüm deneyebilirsiniz; sonrasında grubu yüklemeniz ya da windows tarafında önyükleyici düzenlemeniz gerekebilir.
https://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/
4 Beğeni
ogretMAN
(Sinan)
Şubat 21, 2018, 11:16öö
5
Sorunumu ilk gönderdiğiniz bağlantıdaki şu konu başlığı ile çözmeyi başardım
Merhaba arkadaşlar,
Boot Repair programı ile EFI sistemlerde nasıl, ‘Windows’, grub menüsüne eklenir ve düzenlenir ondan bahsedeceğim bugün. İlk olarak, Cüneyt Bey’in vermiş olduğu linkten dosyalarımızı indiriyoruz. Buyrun link;
BootRepair
Şimdi indirdiğinizi varsayarak devam ediyorum. Linkten indirdiğiniz dosyayı ayıklayıp içeriğini açtığınız zaman içinden 5 adet dosya çıkacak. Bu dosyalardan 4 tanesi .deb uzantılı kütüphane yada uygulama dosyası diğeri de metin dosyası. Metin dosyasından yü…
Sorunum şuydu:
Olmadı hocam, yine aynı hata
[IMG_20180102_105100-1196x676]
Yukarıda belirttiğim önyükleme listesinde ki farklılıktan kaynaklanıyor gibi, ne yapılmalı sizce yeniden yukleyeyim mi pardusu
Grub onarımından sonra ekranda gelen grub menüsünde windows ile ilgili 3 tane seçenek var
Windows UEFI Loader
Windows UEFI bootmgfw.efi
Windows Boot UEFI bkpbootx64.efi
sırasıyla tek tek bunları seçerek Windows’a girmeyi denedim. Sadece Windows Boot UEFI bkpbootx64.efi yazan ile Windows’a giriş yapabildim. Pardus menü girdikten sonra akıllı tahtanın ekranı ikiye bölünüyor, yarısı PARDUS yarısı Windows oluyor ve seçim yapmamızı istiyor. Burada Windows’u seçtiğimde aynı hatayı alıyorum. Bu sorunu aşabilirsek daha güzel olacak.
Çok teşekkür ederim.
2 Beğeni