Grup kayboldu yeniden oluşturma klavuzu

Pardus’u kurdum bir süredir de kullanıyordum. Ancak eski bilgisayarımdan yedeklerimi geri almak için hızlı olması adına diski söktüm ve bir duck yardımı ile diğer bilgisayardan kopyalama işlemi yaptım. Geri taktığımda artık grub karşılaması gelmiyordu. Setup’a girdiğimde Pardustan önce kurduğum ubuntu grup’u bile görünüyor olmasına rağmen Pardus grup karşılaması görünmemektedir. Disk yapısına baktığımda 16GB lık Swap ve 2gb lık Efi ve 400 birincil ext4 alan görünmektedir. Grubu tekrar oluşturma konusunda bir yönerge var mıdır? Pardus çalışan ile açıp bir klavuz ile yapabilir miyim?

1-Oluşturduğunuz Pardus kurulum usb’si ile açılış yaparak Pardus Çalışan seçeneğini seçin
2-İnternete bağlanın
3-Sol alt menüye basarak açılan kutucuğa Pardus Başlangıç Onarma yazın ve listelenen programı çalıştırın
4-Açılan penceredeki listeden Pardus’un kurulu olduğu bölümü seçin.
5-Gelen listeden Grubu yeniden yükle seçeneğini seçin
6-Gelen listeden Pardus’un kurulu olduğu diski seçin
7-Gelen listeden EFI bölümünü seçin
8-İşlem bittikten sonra sisteminizi yeniden başlatabilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba Kaan Bey;

Öncelikle hızlı ilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim, talimatlarınızı sırası ile tamamen uyguladım. Kısmen bir çözüm de buldum. Şöyle ki artık Pardus’u açabiliyorum ve bir grup ekranı karşılıyor. Ancak bu grup ekranı üzerinde ne yazık ki windows işletim sistemi görünmüyor. İkisi arasında geçiş yapmak için bios setup üzerinden seçim yapmam gerekiyor. İşlemler sırasında bir hata mı yaptım acaba? Yada bu işlemler sadece Pardus açımı karşılamasını sağlamak için mi geçerli işlemlerdir?

İşletim sistemleri arasında geçiş yapmak istememin sebebi iş yerinde windows evde ise pardus kullanmayı tercih etmemden kaynaklıdır.

Grub-gustomizer kurarak Genel ayarlar diğer işletim sistemlerini ara onay kutusunu işaretleyerek Kaydet butonuna basınız.
sudo apt install grub-customizer komutu ile kurabilirsiniz.

Not: Sonuç alamazsanız linkteki konuları inceleyiniz. 'grub windows ' için arama sonuçları - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim Kaan Bey, sorun tamamen çözüldü. İyi günler dilerim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.