gThumb, görseller üzerinde temel ve basit düzenlemeler yapılabilmesine olanak tanıyan iyi bir resim görüntüleyicisidir.
Bu programı print-screen tuşuna bastığım zaman karşıma çıkan “çekilen resim ne yapılsın/neyle açılsın” penceresinde varsayılan yaptım; yani ekran görüntüsü alacağım zaman “gThumb ile aç” varsayılan olarak geliyor ve kabul edip görseli açıyor, düzenliyor, “kaydet” diyorum.
Ancak bir sorun var: program, kaydet dediğim görselleri “/tmp” dizinine kaydediyor. Burası programın ekran görüntülerini bu programla açar-düzenlersem kaydedeceği varsayılan dizin. Sorun şu ki eğer kaydettiğim resimleri bu dizinde unutursam bir dahaki reboot’ta tmp dizini içeriği siliniyor. Kaydettiğim önemli ekran görüntülerini bu şekilde kaybediyorum.
gThumb arayüzünden eriştiğim ayarlarda, örneğin Resimler dizini gibi bir dizini varsayılan yapma yok, değiştiremiyorum.
Sorunu çözmek için ne yapabilirim? Varsayılan dizini programın betik ayarlarıyla oynayarak değiştirebilir miyiz? Ya da /tmp dizininin sıfırlanmamasını sağlayabilir miyiz?
Teşekkürler.