Başlığı yanlış açmış ve ifadeleri yanlış kullanmış olabilirim, bilemiyorum. Ama demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum.
Okulda kullandığım bilgisayar yeni olduğundan mevcut sürümü değil de güncel kernel ile backsport kurulumunu yapmıştık.
Şimdi 23’te durum nasıl? Onun da güncellemesi geldi mi? Aynı komutlarla bu bilgisayarı da güncelleyebiliyor muyum? Yedeğimde dursun diye imajını almak için iso dosyasını nereden indireilirim?
haklısınız hocam gerçekten uğraştırıyor ama eğer kullandığınız programların config (home/user/.config içinde) dosyalarını biliyorsanız direk kopyalayabilirsiniz. veya bazı progrmalar ayrı tutuyor. Örneğin vs code eklentileri yaklaşık 1 gb tutuyor her seferinde indirmektense kopyalayıp ev klasörüme yapıştırıyorum.
programlar ve internet için malesef çok bir çözüm olmuyor uzun indiremelerde akşamdan başlatıp sabahı bekliyorum. sizin için okul sonu olabilir. veya aşamalı bir şey ise yazılabiliyorsa bir betik yazıp onla yaptırıyorum
Pardus 21,5 backports iso kernelinden daha güncel Pardus 23 kerneli. Sorun olmaz ancak Pardus 23 temiz kurulum öneririm. 21.5 den upgrade yaparsanız sorun yaşamanız muhtemel.
Ben de sıfır kurmayı tercih ederim ama hem özelleştirme anlamında yaptığımız değişiklikler oluyor hem de kurduğumuz bazı programları kurmakla bayağı uğraşıyoruz.
Okullar başlamasaydı rahat rahat uğraşırdık yazın ama şimdi yoğunluk da başlıyor. Bilemedim o yüzden açıkçası. DYS ve Kyocera kurulumu uğraştırmıştı biraz.
Meb interneti de sağolsun bu konuda bize hiç yardımcı olmuyor.