Güncelleme Sonrası Dil Sorunu

Cümleten Selamun Aleyküm. Son güncelleme sonrası bilgisayarın dili inglizceye döndü. Dil ayarlarında Türkçe seçeneği yok. Türkçe diye de arasam Turkish diye de arasam bir şey çıkmıyor. Seçilebilir seçeneklerde yalnızca inglizce var. Yeniden bir güncelleme mi beklemeliyim yoksa yapılabilecek bir şey var mı acaba?

Arada bir şekilde türkçe paketleri silinmiş olabilir. Sürüm ve masaüstü belirtebilir misiniz?

Pardus 21.4 güncellemesini yaptım en son. Masaüstünden kastınızı anlamadım ama nereden bakabilirim? Pardus 21.4 Gnome. Bilgisayar 64 bit.

Geçenlerde bleach bit (as root) programını çalıştırmıştım belki de o zaman silindi. Güncellemeyle aynı gün olunca ondan sandım ama sorun bir tek bendeyse dediğiniz gibi benim hatam da olabilir.

Muhtemelen Sistem altındaki Yerelleştirmeler seçeneğini seçip tüm yerelleştirmeleri silmiş olmalısınız.

Sorun yok, yeniden kurulabilir.

1 Beğeni

Yarım olarak Türkçe’ye çevirebildim ama tamamen Türkçe’ye dönmedi bir türlü. Paket yöneticisinde Turkish yazan birkaç paket yükledim ancak tarih, açılış ekranı vesaire bilgisayarın pek çok yeri hala inglizce. Bazı yerleri Türkçe. Garip bir durum oldu

Merhaba,

Yüklü olan paketleri tekrar yüklerseniz silinen dil dosyaları da geri gelir. Bunun için aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterli olacaktır.

apt list --installed | cut -d "/" -f1 | grep -v "\." | xargs sudo apt install --reinstall -yq
4 Beğeni

Evet bu şekilde düzeldi. Çok çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Vesilenizle format atıp yeniden kurulum yapmama gerek kalmadı. Çok sağolun.

2 Beğeni