Güncelleme Sorunu.

Merhabalar, Pardus’un Bir Kısmını Güncelledim. Kalan 225 Mb Güncelleme Kısmı İçin Sifre Kısmını Atlıyor. Ve Kullanıcı Adı Sifre Sorunu Verip Güncelleme Yapmıyor. Ne Yapabilirim?

Aldığınız hata ile ilgili ekran görüntüsü yükleyebilir misiniz?

Paket yöneticinizi yada Yazılım Yönetim programlarınızı kapatarak işlemi uçbirimde uygulamayı deneyebilirsiniz.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Forumdaki ilgili konular; Güncelleme Sorunu, Güncelleme Sorunu2, Paket Yöneticisi Güncelleme Hatası

1 Beğeni

Merhaba
Paket yöneticisi yerine bu komutun yaratacağı fark nedir? aynı şey yapılmıyor mu zaten? Hatta daha fazlası.

Uçbirimden daha detaylı hata nedeni alınabileceği vb ve sağlıklı çözüm önerisi için.

1 Beğeni

Pardus kulanıcıları artık sistem yöneticisi değiller.

Paket yöneticisi dediğimiz arayüze sahip yazılım normalde zaten komut ile yapılabilen işleri daha doğru ve eksiksiz yapmak ve daha kolay yapmak hatayı azaltmak ve işleri hızlandırmak için geliştirilmiştir. Biz linux ailesinin kronik olumsuz alışkanlıklarından birisi uygulama çalışmayınca hemen konsola hücum etmek ve bu konsol çözümünü rutin yol haline getirmektir. Çözüm getiren kişi “usta” olabilir ancak genel kullanıcı profili bunu yapamayacaktır. Sürekli yama ile insanların çözümlerini tek tek çözmek yerine paket yöneticisinin niçin çalışmadığına odaklanılmalı, münferit problemleri konsolda çözerek problemi çözdük sanılmamalıdır. Bu sakıncalı alışkanlık ayrıca yazılımların bu yönlerinin gelişmemesine neden olmaktadır. İyi bir arayüz, hem usta hem de gelişmiş kullanıcının her zaman başarı ile kullanabileceği türde olmalıdır.

bahsettiğiniz hata mesajları zaten paket yöneticisinde yine görünüyor. Seçenekler daha fazla yapılabilecekler kullanıcı arayüzü ile alternatifler değerlendirilebiliyor.

Zaman içinde bu yönde ilerlememizin gerektiğini düşünüyorum. Bu forum pardus sistem yönetici profesyonelleri forumu olarak düzenlenmiş sayılmaz. Bizler uzmanız ama çözümleri uzman olmayanlara göre ayarlamamız lazım.

Muhasebe biriminde çalışan 56 yaşındaki Ahmet Abi’nin komut satırı girmesini bekleyemeyiz. Ancak paket yöneticisi ile işini yürütebilir.

1 Beğeni