Güncelleme yaparken software.conf gibi bir dosyayı değiştireyim mi diye sordu. farkları göster opsiyonu vardı. ona bastım metin ekranı gibi iki dosya arasındaki farkları gösterdi. fakat ben o ekrandan çıkamadım. ayarlanıyor ekranını devam ettiremedim. Y harfine bastım ama olmadı. ben de resetledim. şimdi oturum aç şifre ekranı gelmiyor. mouse yanıp yanıp sönüyor. Recover modda veya eski sürümde açmayı denedim sonuç aynı. tekrar kurmam mı gerekiyor. çözümü var mı?
Ekran görüntüsü atar mısınız?
Normalde bu kadar sorun olmaması lazım. Terminale erişebilirseniz bir düzeltme çözümü bulunabilir.
Büyük ihtimalle diskinizde yer kalmamıştır. Canlı sistemden açarak kurulu olan sürücüdeki bulunan aşağıdaki dizinlerin içerisinde bulunan dosyaları silin.
/home/kullanıcıdi/.local/share/Trash/files/ (dizin içindeki dosyaları)
/home/kullanıcıdi/.cache/sessions/ (dizin içindeki dosyaları)
/home/kaan/.Xauthority (dosya)
/var/cache/apt/archives/ (dizin içindeki dosyaları)
Sistemi yeniden başlatmayı deneyin.
Önerileri denedim fakat kullanıcı şifresi soran ekran gelmiyor. siyah ekran duruyor.
Temiz bir sistem kurdum. Artık güncellemeleri paket güncelleyici ile yapacağım.
terminalden sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get autoremove komutu ile yapmıştım. dosya değiştirilsin mi sorusuna Y yazsam sorun çıkmayacaktı. farkları göster seçeneğini seçince çıkamadım. belki ben göremedim. Sistem güncellemesi ile ilgilenenler Benim gibi acemiler için bir çıkış yolu yaparlar belki. Teşekkür ederim ilginiz için.
İçinde sudo geçen her komut yönetici yetkisini ve bilgisini gerektiriyor. Benzer bir durumu sürüm yükseltirken ben de yaşamıştım ve ayrıntılar sayfasından çıkmaya çalışırken yarıda bırakıp batırmıştım.
Siz hangi sürümden hangi sürüme güncellerken bu hatayı yaşadınız? Belki upstream’ı hedefleyen bir hata raporu oluşturabiliriz.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.