Gündelik Programları Tam Anlamıyla Kullanan var mı?

Merhaba;
Yeni başlayan ve sadece basit bir son kullanıcı olarak genelde Autocad, Office, Yandex Disk ve Bilsoft Muhasebe programları benim için olmazsa olmaz.

Office olarak LibreOffice fazlasıyla tatminkar. Fakat sizce Autocad, Yandex Disk ve Bilsoft Muhasebe’yi Pardus’ta tam anlamıyla kullanabilir miyim? Windows yerine Pardus’u ana işletim sistemi olarak kullanırsam yarı yolda kalır mıyım sizce? (Kodlamalardan veya bilgisayar sistemlerinden anlayan biri değilim)

bilsoft muhasebe paralı yazılmdır Firmadan PARDUS da çalışanını isteyebilirsiniz

Teşekkürler fakat ona bakarsak Autocad de ücretli yazılım:) Hatta Yandex de bizim üzerimizden epey para kazanıyor bu hizmeti vermesi gerekiyor. Soruda sormak istediğim farklıydı.

Merhabalar,
Wine ile exe. uzantılı programlarını kurabilirsiniz ama performans sorunu (her exe kurulamayabiliyor) oluşacaktır
Veya alternativ uygulamaları kullanabilirsiniz.

Photoshop-Gimp
Autocad- LibreCAD
Office-LibreOffice

1 Beğeni

Wine kurarak windows daki programları çalıştırabilirsiniz ama tam çalışırmı çalışmazmı bilemem benim yüklediğim tüm programlar çalıştı bir sorun olmadı.

linux muhasebe TÜRKUAZ TEKİR

Malesef ülkemizde linux üzerine yazılım üreten firma yok denecek kadar az. Burada kastettiğim Autocad gibi genel olarak cad programları ve muhasebe programlarıdır. Evet bazı muhasebe programları vardı ama bildiğim kadarıyla geliştirme desteğini artık vermiyorlar. Bence devlet özel sektörü bu konuda teşvik etmeli ve kanun çıkartarak yönlendirmeli. Yurt dışı menşeili firmalara baktığımda artık eğitim üç işletim sisteminde de(windows,linux,mac) programların sürümlerini üretmek üzerine. Ülkemizde de bu konu geç kalınmadan acilen işleme geçilmesi gereken bir konu. Yoksa boşluğu yurt dışı menşeili yazılım firmaları dolduruyor.

Sizin sorunuza gelince. Ben sırf bu cad programları yüzünden bilgisayarı dual boot olarak kullanıyorum. Çizim yapacağım zaman windows onun haricinde vaktimin %90 nını pardusta geçiriyorum.

1 Beğeni

Yıllardır kullandığımız bütün carilerin, müşterilerin olduğu programı kısıtlı bir program için değiştiremeyiz.

En garantisi vm üzerinde testler yapmak. Bende pardusa geçmeden önce vm üzerinde programları ve alternatiflerini deneyerek 1 ay test yaptım. %90 başarılı olduğunu görünce Pardus 19 a geçiş yaptım.

Fakat windows gereklilik durumu olması halinde kullanabilmek için dual boot yaparak windows10 da hardiskte ufak bir yer ayırarak kurdum, bu güne kadar da pek ihtiyaç duymadım win10 a, sadece zula oynamak için arada bir win10 geçiyorum.

1 Beğeni

Wm nedir hocam pek anladığım şeyler değil kusura bakma:) eğer çoğu program işimizi Pardus’ta görecekse çok güzel olur

VM : virtual Machine yani sanal bilgisayar.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.