Güvenlik uyarısı

win 10 da VirtualBox ile Pardus kullanıyorum Pardus açılışında şöyle bir uyarı geldi: " 0.000001 retbleed: warning: specture v2 nitigation leaves cpu vulnerable to retbleed attacks, data leaks possible! " ve bilgisayar dondu. Win10 görev yöneticisine baktığımda sistem kesintileri işlemci tüketimi %100 dü. Virtual Box ı kapattım, tekrar girdiğimde sorun yok gibiydi. Bu uyarı nedir? Bir güvenlik ayarı yapmam gerekiyor mu ?

@whoami Sayın İlgili,

Şuradan öğrendiğim kadarıyla Oracle Virtualbox yazılımının uzantı paketlerinin güncellenmesi gerekiyor.

Bunun için de orayı Türkçe 'ye çevirirsek ve uygularsak, sanırım, uygulamanın içindeki
1- Ayarlar > Tercihler > Uzantılar > VM VirtualBox Uzantı Paketini bilgisayarınzdan kaldırın.
2- Şuraya tıklayınca indirdiğiniz dosyanın üzerine sağ tıklayıp virtualbox ile açınız. Eğer açamazsanız .vbox-extpack uzantılı olan bir dosya varsa onun üzerine sağ tıklayıp virtualbox ile açınız. - Kurulum talimatları için bakınız. -
:point_down:
Not: Eğer yazılımın dilini İngilizce olarak kullanıyorsanız oradaki tavsiyeyi içeren talimatları kopyalayıp aşağıya yapıştırdım.

1- Tools>Preferences>Extensions and uninstall Oracle VM VirtualBox Extension Pack

2- Go to virtualbox official site and under wiki/Downloads (sorry, first post and cannot use urls, lol) and download the latest VirtualBox Extension Pack (should be 6.1.36 as of today) and install it.

Eğer sorununuz çözüldüyse bu iletiyi ya da sorunuzu çözen başka bir iletiyi(varsa) çözüm olarak işaretleyiniz ki çözüm bekleyen diğer sorunlarına da kolayca ulaşabilelim. Çözülmediyse yine yazın, aynı yazılımı kullanan varsa bir çözüm önerebilir.

1 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim.

  1. maddede ora derken neyi kast ettiğinizi anlayamadım. Vbox, Pardusve Win10 da Ayarlar/Tercihler şeklinde bir hiyearşi göremedim.
    Belirttiğim uyarının içeriğini tam olarak anlayamadım.

@whoami Değerli İlgili,

  1. maddede ora ile ilgili bir şey yazmadım. Ama ora kelimesinden Virtualbox yazılımının sahibi Oracle firmasını anlamış olabilirsiniz. Kurulumla alakalı olarak bende Virtualbox yazılımı kurulu değil ancak Virtualbox’ın kendi forumunda söylenenleri size çevirerek aktardım.

Az önce bu uzantı kurulumunu videolu anlatan bir Youtube videosu buldum. Siz aynı yerde uzantıyı önce kaldırır sonra da videodaki gibi güncel sürümünü kurarsınız.

:bulb:

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.