Güvenlik yazılımı

Pardus için kullanabileceğimiz bir güvenlik yazılımı var mı?
Android için de kullanabileceğimiz bir açık kaynaklı güvenlik uygulaması önerebilir misiniz?

Ne tür bir güvenlik yazılımı? Virüs için mi, Truva Atı için mi, fidye yazılımı için mi, DoS ve DDoS için mi, ağ güvenlik duvarı mı, başka bir şey için mi?

Linux sistemlerinde virüs ve fidye yazılımları ya hiç barınamıyor ya da salgın başlatamıyor. Ağ güvenlik duvarları ve DoS/DDoS korumaları çoğu modemin ve yönlendiricinin içinde yüklü geliyor ve kişisel kullanım için yeterli oluyor. Truva atlarından korunmak için de genelde oltalanmamak yeterli oluyor.
Tam amacınızı belirtirseniz, uygun bir çözüm bulunabilir.

1 Beğeni

Genel olarak güvenlik için ne kullanabilirim diye bir arayışa girdim. Sadece benim bilgi girişi yaptığım bir siteye virüs bulaşmış. Pardus yüklü bilgisayarımdan ve cep telefonumdan bilgi girişi yapıyorum. Ben de Pardus’da virus sorunu olmadığını biliyorum ama yinede önlem alabileceğimiz bir program var mı diye arayışa geçtim.

1 Beğeni

Pardus’da Windows zararlıları çalışamaz ancak bu yazılımların başka bilgisayarlara bulaştırmak muhtemeldir. E sonuçta çoğu kişi Windows kullanıyor. Bunu engellemek için ClamTk adlı bir program var. Böylelikle en azından başka bilgisayarlara zararlı yazılım bulaştırmamış olursunuz. ClamTk’yı Pardus Mağaza’dan edinebilirsiniz.

1 Beğeni

Bir bilgim yok. Bugün başıma geldi. Daha önce böyle etmiyordu.

Çok teşekkür ederim. :blush:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.