Haftalık Güncel Sürümler hk

Öncelikle herkese merhaba,

Pardus’un indirme sayfasında bir süredir Haftalık Güncel Sürümler indirmelerini görüyorum. 23 versiyonu için kullananlarınız var mı? Varsa stabilitesine ne diyorsunuz, önerir misiniz? yani son kullanıcı olarak güncel bir deneyim yaşatır mı? Bu sorum şu sebeple; Güncel yazılımlara epey yakın LTS Pardus dışı dağıtım kullanmaktansa Pardus’un Haftalık Güncel Sürümlerini kullanmak fayda verir mi? arayışındayım. Lütfen tecrübe edenler paylaşım yapabilir mi?
Hepinize teşekkürler.

Saygılar,
Murat YANAR

1 Beğeni

Pardus’un haftalık sürümlerinin aldığı güncellemeyi stabil ana sürümler de alıyor. Karşılaştırmasını yaptım. Haftalık sürüm kullanmanın hiç bir mantığı yok . Daha önce ben kullandım bir çok sorunla karşılaştım. Stabil ana sürümleri kullanmak daha mantıklı. Haftalık sürüm çıkarmak ayrıca pardus çalışanları için ek bir yük getiriyor. Haftalık sürüm çıkarmaya son verilmeli ve internet sayfasından kaldırılmalı. Kullananla da karşılaşmadım bu güne kadar.

1 Beğeni

gerçekten sorun oluyor mu o kadar? :frowning:

Stabil sürümler kadar test edilmiyor. İşin gerçeğini söylemek gerekirse ben sorun yaşadım.

1 Beğeni

aslında LTS gibi nispeten daha eski versiyon yazılım içeren sürümler yanında daha güncel sürüm yazılımları içeren U-LTS (Updated LTS) veya GLTS (Güncel LTS) gibi ek bir versiyon kullanılmalı gibi geliyor bana. Diğer LTS dağıtımların çoğu yazılım bazında bizden çok ilerideler. :frowning:

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.