Ham Radio Yazılımları!

Merhabalar, Bir Konu Hakkında Öneride Bulunmak İstiyorum.
Ben; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Sınavda Başarılı Olarak Şahsıma Tahsis Edilen Amatör Telsizcilik Belgesine Sahibim.
Jargonu Üzerine Tahsis Edilen Belgemdeki Çağrı İşaretim: TB1TFO
Konuya Gelecek Olursam. Bir Çok Farklı Dağıtım Kullandım ve Dağıtımların Resmi Paket Depolarında Radyo Amatörleri İçin Yazılımlar Mevuct.
Ben Pardusda Bunları Bulamadım, Sadece CubicSDR Yazılımını Buldum… Farklı Dağıtımlarda Yüzlerde Amatör Telsizci(ham radio) Uygulama ve Yazılımları Mevcut.
Yetkililerden ve Geliştiricilerden Ricam Pardus Yazılım Mağazasına Bu Yazılımların Eklenmesidir.
Ülkemizde Radyo Amatörlerinin Sayısı Oldukça Fazla ve Bilgisayarı Sık Şekilde Kullanmamız Gerekmekte.
Ve Bir Ağdet Edinilmiş veya Alışkanlıkda Diyebiliriz. Bu Radyo Amatörleri Windows Kullanmaktalar ve Çoğunlukla Windows’un Eski Sürümleri Tercih Ediliyor, Windows 7 ve XP Kullananlarda Hala Mevcut.
Ben Radyo Amatörü Arkadaşlarıma Pardusu Öneriyorum Tavsiye Ediyorum. Hatta Baya Bir Sayıda Arkadaşımı Pardusa Göç Ettirdim. Ama Direk Yazılım Mağazasında Ham Radio Yazılımlarını Bulamadıkları ve Linux Sistemine Yabancı Oldukları İçin Gerekli Yazılımları Kurmakta Sorun Yaşıyorlar.
Geliştirici Arkadaşlardan Ricam Ham Radio Etiketi Altında Bulunan Yazılımlarıda Pardus Yazılım Merkezine Entegre Etmeleri Belkide Amatör Telsizcilik Diye Bir Kategoride Açılabilir Bilemiyorum…
https://qrv73.com 'Türkiye Çevrimiçi Radyo Amatörleri Platformu
Saygılarımla…

Güzel fikir.

Konusu açılmışken konuyla ilgilenenler için ben de şu linki bırakayım: Ham Radio Linux Distributions : Amateur Radio Linux Distribution

İncelersiniz.

  1. :slightly_smiling_face:

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.