Hangi dağıtımı seçmeliyim?

Merhaba ben Selahaddin Doğan Linux Mint Xfce, Linux Mint Cicannom, Pardus Gnome, Pardus Xfce ve Fedora dağıtımlarını ve EndevaourOs dağıtımını Plasma masaüstü oratamıyla kurdum daha önce kullandım. ama bana kişileştirme çok az geldi ben çok fazl akişileştirilebilir bir dağıtım arıyorum bana ne önerilsiniz?

Selamunaleyküm
Hocam hangi dağıtımı seçtiğinizin pek bir önemi yok, önemli olan hangi masaüstü ortamını kullandığınız
Eğer ki kişiselleştirmeyi çok seviyorsanız kde plazma ortamını Pardusa kurabilirsiniz. geri kalan sizin hayal gücünüze kalıyor.
https://youtube.com/playlist?list=PLKopOf5__2tj0aVUX68Kyr9rNltrLTWDq
burdaki oynatma listesinnde çok güzel kiselleştirmeler var bakmanızı tavsiye ederim
Pardusa kde yüklemek isterseniz

sudo apt install  task-kde-desktop

ile toplu olarak yükleme yapabilirsiniz. sonrasında giriş ekranından plasmayı seçmeniz gerekli

1 Beğeni

Şuana kadar birçok dağıtım denedim ama her defasında tekrar pardusa döndüm en sağlam ve kararlı çalışan forum sitesi mükemmel çalışan günden güne daha da güzelleşen bir dağıtım. Pardus Gnome mükemmel ubuntu ve türevlerini denedim arduino kartı ch341 çipseti bir türlü tanımadı geri sildim. Pardusu eleştirecek olursam XFCE masaüstü çok demode duruyor başka da eleştirim yok yapanların ellerine sağlık. İnşallah ileride tüm kamuda zorunlu sistem olur.

1 Beğeni

Kamuda neden bir şey zorunlu olsun? En fazla standart olur o kadar.

Pardus’un 21.1 zamanlarında, yani geçen yılın kış aylarında bu sürüm bana çok zorluklar yaşatmıştı. CPU kullanımı bir anda tavan yapıyor ve yeniden başlatılmadıkça düzelmiyordu. Sonra bu 21.2’de düzeldi, sanırım kernel ile alakalı bir problem idi. Bu tür sorunlar her dağıtımda olur fakat komünite & geliştirici desteği konusunda MX, Mint ve Ubuntu gibi dağıtımlar hala en gözde dağıtımlar arasında.

Kişiselleştirme konusunda ise dağıtım değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü masaüstü ortamlarını istediğiniz dağıtıma kendiniz kurabiliyorsunuz. Fakat masaüstü ortamlarının uygulamaları ile önyüklü olarak gelen uygulamalar, eğer sonradan kaldırmak isterseniz felakete dönüşebiliyor ve size konfigürasyon sorunları çıkarabiliyor.

Bu konuda ise çözüm yine basit: İstediğiniz bir dağıtımın sitesine gidip, geliştiricilerin ayrı ayrı koydukları masaüstü ortamına ait versiyonu indirmek.

En çok kişiselleştirilebilir masaüstü ortamı ise KDE’dir ve KDE, neredeyse tüm büyük dağıtımlar tarafından desteklenir (Manjaro, Fedora vs.)

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.