Hangi sürüm secmeliyim(XFC & Gnome)

Merhaba. ben pardus’ geçmek istiyorum hangi sürüme geçmeliyim.
bilgisayar mühendisiyi yazılımla ugraşıyorum ama bununla birlikte hız ve görsellige önem veriyorum yardımcı olurmusunuz…?

1 Beğeni

Her iki arayüzde hızlıdır. En güzeli ikisinide sanal makinaya kurarak karşılaştırmanız.

1 Beğeni

Xfc çok az ram tüketiyor ilk açılışta Gnome dan 10 saniye daha hızlı açılıyor özelleştirmeler yaparsanız görsel olarak çok güzel olur. Gnome özelleştirmeler yapılmadan da çok güzel ama şahsi düşüncem xfc daha esnek ve hızlı

4 Beğeni

Merhaba Talha,

Bilgisayar mühendisi isen sana önerim her ikisini de dual boot yap. Ben evdeki bilgisayarımda pardus xfce ve deepin dual boot olarak kullanıyorum. İş yerimde de windows ve pardus xfce dual boot olarak kullanıyorum. Hangisine ihtiyacım var sa ona göre bilgisayar açılışında seçerek devam ediyorum.

Saygılar

1 Beğeni

Hocam pardus xfce 17 sürümünden beri kullanıyorum. sistem kaynaklarını 19.0 sürümü bildiğin sömürüyor. gnome sürümünü pardusda denemedim ama başka dağıtımlarda kullandım. muhtemelen gnome sürümü de gayet hızlıdır. görsellik ve işlevsellik istersen gnome kur. sadelikten hoşlanıyorsan xfce tavsiye ederim. ama ikiside sistem kaynaklarını aynı kullanıyor hemen hemen. xfce’nin gnome’dan farkı kalmamış. iyi günler.

1 Beğeni

Pardus 19 / Gnome ; Debian 10 Buster GNOME Edition - Features GNOME 3.30 and Powered by Linux Kernel 4.19 - YouTube

1 Beğeni

linux ile tanışman hayırlı olsun geç kalmış sayılmazsın
ihtiyaç duyulan programlardan başlayabilirsin
Mesela Muhasebe Programı ,Yazar Kasa Programı vb.Okul İşleri Progarmı,Mutemet Programı vb.

Teşekkür ediyorum…

talha hocam. Muhasebe programı konusunda ciddi bir talep var. Yanınıza muhasebeden anlayan birileri ile birşeyler yapılabilir bence. eğer programlama konusunda yeterli iseniz.

2 Beğeni

Nasıl yani?
Hiç sömürdüğüne şahitlik etmedim. Cümleyi mi yanlış kurdunuz?

1 Beğeni

hocam cümleyi yanlış kurmadım. deneyimlerim sonucu bu yargıya ulaştım. pardus 17.0 dan 17.5 e kadar xfce sürümünde terminale “free -m” komutunu verirseniz kullanılan ram miktarını görebilirsiniz. açılışta 340 mb ve 365 mb arası bir kullanım vardı boşta. fakat 19.0 sürümüyle boşta kullanım 900 mb ile 1100 mb arası değişiyor. sizde sistem açılışında aynı sonuçlara ulaşabilirsiniz. gnome arayüzünün boşta 1 gb ram kullanmaası normaldir. ama xfce için normal değildir. umarım güncellemelerle düzelir. iyi günler.

Merhaba.
Ne kadar RAM kullanmasını bekliyorsunuz. 2gb normal bir değer midir?

Selamlar.

1 Beğeni

Merhaba;
Cihazı tekrar başlattım.
Sadece 1gb ram harcıyor.
Mariadb, postgreSQL gibi servislerde var.
Yani bunun neresi sömürmek onu anlayamadım.

Tabirin biraz abartılı olduğunu düşünüyorum.
1gb ile çalışan bir işletim sistemini öpüp başımın üzerine koyarım. Eskiden kapalı kaynak işletim sistemi kullanırken 1gb ne ola ki…
4gb bile sistem açılışında yetmiyordu.

Selamlar.

2 Beğeni

ali bey kendiniz de test edip benim ulaştığım sonuçlara ulaşıyorsunuz. “sömürmek” kelimesine neden bu kadar takıldığınıza anlam veremedim açıkçası :slight_smile: anlatmak istediğim şey şu 350 mb dan 1 gb seviyelerine çıkmak neredeyse 3 katı artış demek oluyor. ektra birşey göremedim extra bir hız da göremedim 17.5 ile aynı. ben bunun bir hata olduğunu ve güncellemelerle düzelebileceğini düşünüyorum. xfce nin gnome kadar sistem kullanması bildiğiniz sömürüdür bence :slight_smile: iyi günler hocam.

Merhaba Arkadaşlar;
Pardus 17.5

Pardus 19

Şahsen ben Xfce fanıyım. (Manjaro kullanıyorum.) Hatta Xfce arayüzünü Mac ve Windows dahil birinci sırada görüyorum. Hafif, çok özellikli ve özelleştirilebilir.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm
Bu sorun dağıtımlar yada kullandığınız yazılımlardan kaynaklı değil.
İşlemcilerde bulanan güvenlik açıklarını kapatmak için işlemcinin bizzat kendisinin yaptığı işlemleri sistem çekirdeği kendi üzerine aldığı için güç ve verim kaybı oldu.
Debian 9 ile Debian 10 arasındaki kıyaslamalara bakarsanız orada da bu durum bariz bir şekilde gözüküyor.

Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2019-09-07_20-07-43

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.