Hangi video oynatıcıyı kullanıyorsunuz?

Pardus 25 çoğunluk hangi video oynatıcıyı kullanıyorsa varsayılan olarak yüklü gelse olur mu?

Beta sürümünde MPV oynatıcı geliyor

Kullandığım m3u canlı yayın tv dosyalarında MPV de sorun var tam ekran açılıyor küçültünce ekranda çok büyük hale geçiyor.

SMPlayer ekrana tek sol tık (durdur-oynat) ve türkçe altyazı ayarlarıyla kullanıyorum.

Sizler hangi oynatıcıyı kullanıyorsunuz?

VLC.

Diğerleri sorunlu.

3 Beğeni

VLC kesinlikle en iyisi,
geliştiriciysen kendin özellik ekle
değilsen de sınırsız kullan

1 Beğeni

Sağ tıklayınca kayıt yazan bi seçenek var ne işe yarıyor o :grin:

Bendeki hiç bir işe yaramıyor.

Ekrana tıklayınca durdur onat özelliğini bulamadım.

Altyazı indirdim bir dosyaya deneme amaçlı ses var görüntü gitti

Altyazıyı diğerleri otomatik gösteriyor vlc de yok.

:grin:
Evet, haklısın.

Pardus’ta VLC’de ben de bazı sorunlarla karşılaştım ama bereket, o özellikleri kullanmadığımdan beni rahatsız etmedi. Windows tarafında bir sorun yoktu en son.

Play/Pause için mecburen boşluk tuşuna basıyorum. Çok eskiden XP yıllarında MPC kullanırken herşey çok iyiydi. Bahsettiğin özellikler kusursuz çalışıyordu. Ardından MPC’yi de bozdular. SMP ona benzese de o da sıkıntılı. Videonun istediğim yerine atlamada seek çubuğu hassas değil. Daha birçok sorunu var.

Linux’a geçtikten sonra test etmediğim oynatıcı kalmadı. En kullanılabilir olarak VLC’yi buldum ki ona da bayıldığımdan değil.

• Birden fazla video ekranı açabiliyorum.
  • Düğmelerin yanına hız ayarı özelliğini ekleyip youtube’daki gibi videoyu hızlandırarak izleyebiliyorum (diğerlerinde sorunlu ya da hiç yok)
  • Altyazılar biraz sorunlu. Bir denemede açılmıyor, diğer denemede açılıyor.
  • Record simgesinin ne işe yaradığını bilmiyorum.

Sorunlarla sadece Pardus sürümünde karşılaştım, diğer linuxlarda böyle sıkıntılar var mı, bilmiyorum.

1 Beğeni

Mpc mega codec pack vardır win de onu kullanırdım

Smplayerde çoklu açma bulamadım seçeneklerde hızlı yavaş oynatma ekleme var

windows altyazı seçili olarak geliyor vlc nin altyazıda sapıtması ondandır utf8 veya türkçe seçmenin faydası olabilir.

Aynen.

Bakınız windows tarafında da kullandığım ortak depo HDD’mde tuttuğum K-Lite Codec Pack MPC versiyonları aşağıda:

Windows 98’de kullandığım sürümler bile duruyor (357’li sürüm)
Artık mazide kaldılar diye not yazmışım. En sorunsuz mükemmel sürüm 980Mega olarak kalmış. Ondan sonra çıkanlar hep sorunlu olduğundan indirme yapmayı bırakmışım.

İndirdiğim programlara mutlaka not yazarım. Böylece bir dahaki formatta kararsızlık yaşamadan direk kurmamı sağlıyordu. İstesem 980’i hala kullanabilirim. Ama artık kullanım alışkanlıklarım değişti. Videolarla çok uğraştığım için ekstra özellikler daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Fareyle ekranın ortasına basınca pause/play destekliyor bu sürümler.

Ben nedense böyle sorunlarla karşılaşmadım :smiley:(inşallah’da karşılaşmam)
Ancak işletim sisteminden işletim sistemine değişebilir sonuçta
Ayrıca bence her zaman en iyisi kendi ürettiğimiz yazılım.

1 Beğeni

celluloid kullanıyorum. synaptic den kuruyorum . Bu işimi görüyor .

İzlediğin filmin o kısmından itibaren kayıt yapıyor ve /home/kullanıcı_adı klasörüne atıyormuş. Diğerleri de kaydı durdur vb işe yarıyor. Denendi. :+1:

Bende çalışmadı Klasörleri kontrol ettim

:thinking:

Video oynarken sağtık->Record->bekle, bekle, bekle->yine sağtık->Stop dedin. Video duracak. Daha sonra /home/user klasörüne gittin ama video yok…

Doğru mu?

XFCE’de çalışıyor…

Qmplay2 medya oynatıcının üzerine tanımam :slight_smile: Şu an Pardus 25 depo da mevcut değil bildiğim kadarıyla. Mx depodan indirip kurabilirsiniz
https://mxrepo.com/mx/repo/pool/main/q/qmplay2/qmplay2_25.09.11-1mx25_amd64.deb

1 Beğeni

Üstat harikasın, 1 aydır arıyordum teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Qmplay2 candır :slight_smile:

vlc olursa iyi olur.Yinede yöneticiler bilir.Ben yönetim tarafındayım.

Şöyle, herkesin kullandığı yazılımlara saygım var, karışmam. Hangisini seviyorsanız onu kullanın.

Benim de kendime göre bazı kriterlerim var. Bu kriterlere en iyi VLC uyduğu için onu söyledim.

Yıllarca windows tarafında çalıştım. Bir sürü program indirdim, arşivledim, test ettim. Aktif şekilde kullandıklarım oldu. Daha iyisini bulup değiştirdiklerim oldu. Çoğu programı iyi derecede kullanmayı öğrendim. Hatta, bazı programların kullanımını öğreten youtube videoları yaptım.

Zaman içinde FOSS’a yaklaştım. Kullandığım programların hemen hemen hepsinin FOSS versiyonlarını buldum ve windows tarafında kullanmaya başladım. Ama yetmedi. İşletim sistemi FOSS değil?..

Her neyse, zaman içerisinde çok fazla programı kullanmak, bana güzel tecrübeler kazandırdı. Bir programı o kadar dikkatli inceliyordum ki, teması, ikonları bile hastalık derecesinde dikkatimi çekiyordu. Yani programı kullanmakla kalmıyor, adeta özümsüyordum.

İşte bu özelliğim, şimdi işime yarıyor. Yapay zekadan destek alarak kendim için FOSS yazılımlar geliştiriyorum. Bu yazılımların nasıl olması gerektiğine karar verirken zorlanmıyorum; çünkü windows ve windows yazılımları ile çok uzun zaman geçirdim ve güzel yaratıcı fikirler kazandım.

VLC’nin windows sürümü içerisinde yıllar önce malware tespit ettim. Bu malware, sisteminize yerleşiyor ve içeriği bilinmeyen bir IP’ye yolluyor. Günümüz antivirüsleri bunu tespit etmiyor (edemiyor değil etmiyor). Arkaplanda herşey planlı. Mesela eskiden sizi takip eden spywareler, malwareler antivirüslere yakalanıyordu. Şimdi hükümetten birileri, ya da yazılım şirketleri o antivirüs firmasını ziyaret ediyor, o antivirüs artık onları yakalamıyor. Devir veri toplama devri, konuyu biliyorsunuz. VLC’nin linux sürümünde bir sorun olup olmadığını bilmiyorum. Ama geçmişte böyle durumlar yakaladım, bilginiz olsun.

Bana soracak olursanız en iyi video oynatıcı K-Lite Codec Pack - MPC ikilisiydi. Ama hem sonradan bozdu, hem de linux versiyonu yok. Eh, ben de ona en yakın ve en fazla sofistike özellikleri olan oynatıcı olarak VLC’yi tercih ediyorum. Dedim ya, bu konuda ciddi bir kullanım deneyimim var diye. Hah, iyisini seçmede iyiyimdir. Ama tabii ki kullanıcı beklentileri ve göz zevki herkesin seçimini en iyi yapıyor.

Saygılarımla.

1 Beğeni

qmplay i inceledim detaylı birçok ayar var ama arayüz kontrol için çok bi ayar yok

smplayer dan devam şimdilik