Harici disk e kurulum

merhabalar pardus işletim sistemini harici bir diske kurmak istiyorum kurabilir miyim ? kurduktan sonra burda virüslü bir program çalıştıracağım . harici diskte virüs olacağından dolayı daha sonra windows a bulaşır mı ?

1 Beğeni

Windows Pardus’un disk bölümünü (ext4) göremez. Fakat Pardus Windows’un disk alanını görebilir fakat yazamaz. Yazamadığı için zararlı yazılım Winodws’un olduğu bölüme geçemez. Windows’da Pardus’un disk alanını göremediği için Pardus’un alanından zararlı yazılım bulaşamaz.


Ayrıca Windows zararlıların Pardus’da çalışması imkansıza yakındır.

Kısaca Hayır!

1 Beğeni

İstediğiniz yere kurabilirsiniz. Virüslü dosya derken kastınız nedir. Herhangi bir exe dosyasını linux altında çift tıkla yaparak çalıştırmazsınız. Eğer ki java tarzında bir virus dosyası var ise ve yönetici hakları ile bu dosyayı çalıştıracaksanız sizin linux sisteminize bu virüs bulaşır. Eğer ki windows diskleri mount edilmediyse (yani bağlanmadıysa) windows kısmına bulaşmaz fakat windows diskleri linux sistemine mount edilmişse oraya da bulaşabilir. Size tavsiyem Virtualbox tarzı bir sanal pc yazılımı ile kurmak istediğiniz işletim sistemini sanal üzerinde kurmanız ve denemelerinizi orada yapmanızdır. Deneyeceğiniz viruslu dosya eğer ağ üzerinden yayılabiliyorsa, dosyayı çalıştırmadan önce sanal pc nin ağ kartını iptal etmenizdir. Bu şekilde hiç bir yere bulaştırmadan denemenizi yapabilirsiniz.

2 Beğeni

wipe yaparak kullanmayı düşünüyordum . kullanmak istediğim bir bot programı var fakat içine rat atılmış temiz halini hiçbir yerde bulamadım nasıl temizlendiğinide bulamadım oyüzden böyle bir yola başvurmayı düşündüm virtual box kullandığım sırada laptop kısa süre içinde ısınıyor ben uzun süreli kullanmak istiyorum . Ne yapmamı önerirsiniz

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.