Harici Hard Disk'e Pardus 19.5 XFCE Kurulumu

Merhabalar,

Mid2012 Macbook Pro kullanıyorum. Harici Harici disk’ime Pardus çalışan aracılığıyla yüklemeyi tamamladım ve yükleme başarılı oldu. Fakat, bu hard diski Macbook “Start-up” disk olarak tanımıyor. Sistemi yeniden başlatıığımda sadece Macos yüklü olan disk’i ve Installation Disc olan USB’yi tanıyor. Bu disk üzerinden neden Boot edemiyorum sizce PArdus’ü?

1 Beğeni

harici disk’e başlatılabilir özelliği verdinizmi ?

https://ceplinux.web.tr/usb_disk_format/sayfa16.html

Bir kere pardus backports sürümü indirin. Aksi halde normal pardus kurulumundan sonra kernel yükseltmezseniz bilgisayarınız açılmayacak.

Mesajınız ve tavsiye için teşekkür ederim, gönderdiğiniz link’teki adımları izleyerek Live olarak başlattıktan sonra kurulum öncesi bu şekilde yapılandırıp, daha sonra kurulumu yaptığımda yine aynı şekilde boot etmiyor. Bir kaç diğer uzantıyı da denedin ama Pardus boot/eti ve nfat dışında kabul etmiyor.

Bu versiyonu Macbook’la daha önce boot edebilen oldu mu?

Çok teşekkür ederim kernel auto update’den sonra otomatik external hard drive’dan boot edebiliyor :slight_smile:

Son olarak macbook’un mouse cursor’u sanki daha geç cevap veriyor gibi tepkilere bu normal mi acaba?

1 Beğeni

mouse ayarlarını detaylıca tekrar kontrol etmenizi öneririm, eğer yine sorun çözülmezse harici bir mouse takarak denemelisiniz.

çok teşekkür ederim tekrar. Son olarak batarya kritik seviyeye düşmediği sürece şarj etmeye başlamıyor. Bunu gidermenin bir yolu var mı acaba?

hmm o konu ile ilgili ise bataryanın yazılımı yada driveri varsa tekrar yüklemeniz yoksa pardus işletim sistemini tekrar kurmanızı öneririm.

teşekkür ederim. Şu anda backportsları yüklemeyi denedim ve olmadı yeni bir versiyon çıkarsa in şâ Allâh deneyebilirim.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.