Harici hdd ye pardus işletim sistemi kurma

Elimde 320 GB bir harici disk var. Bu diske PARDUS işletim sistemi kurmak istiyorum. Bilgisayarıma takıp BOOT ayarlardan bu diski seçip kullanmak istiyorum. Pardus için, Windows da kullanılan wintousb gibi bir programa benzer bir program var mı ? Yoksa bu harici diske Pardus u nasıl aktarabileceğimi aşama aşama anlatır mısınız ? Bilen biri lütfen cevaplasın :slight_smile:

1 Beğeni

Buradaki yazıyı bir inceleyin bir fikir verebilir. Kurulumu normal pardus kurulumu gibi harici diski göstererek grup dahil olmak üzere tüm bileşenleri ile yapabilirsiniz. Benim çekincem kurulum gerçekleştirdiğiniz bilgisayar haricinde pardusu çalıştırmama ihtimali.

1 Beğeni

Ben çok uğraştım bu konuda.
Efi bölümünü sabit diskte açarsan oluyor.

1 Beğeni

vinto usb gibi programa gerek yoktur.HERHANGİ BİR pogramla yazmış olduğunuz iso yu bilgisayara normal kurulum yapıyormuş gibi istediğiniz diski seçerek önyükleyiciyi de kurduğunuz disk olarak seçip kurduğunuzda sorun çıkmaz

1 Beğeni

ÇÖZÜLDÜ: harici hdd yüklemek için Usb ön yükleme flaşı hazırlanıp normal format atar gibi atmaya başlanacak ,disk seçimde Harici Disk seçimi yapılacak.Disk bölümlendirme kısmında Bölümlendirilemedi -Efı oluşmadı hatası olursa Esc ile kurulumdan çıkacağız,yeniden bilgisayar başlatılıp ilk ön yükleme de dilden sonraki kısımda Pardus çalışan,grafik arayüz,diğer seçeneklerden diğer yazana tıkladım.Oradan Grafik arayüz beyaz ekranla seçeneğini seçip tekrar format atma işlemlerine başladı ve yükleme tamamlandı.Yardımcı olan tüm herkese teşekkür ederim.Fikirleriniz ışık oldu

1 Beğeni

Normal kurulum gibi bir ön yükleyici usb oluşturdum.(Pardus 23.4 GNOME iso dosyası ile.GPT bölümlü),bios ayarlarından Security boot-Disable yaptım.UEFI açık,harici disk de GPT bölümlü.Kuruluma başladım harici diski seçtim ,disk bölümlendirme kısmında DOSYA SİSTEMİ OLUŞTURLAMADI hatası oluşuyor.Forumdaki daha önce bu konu hakkında tartışlmış.Önerileri denedim ama hala sorun devam etmekte.

1 Beğeni

teşekkürler cevap için, normal kurulumda disk seçmeyi deneyeceğim.

1 Beğeni