Harici SSD veya USB'ye yükleyince Boot yok oluyor

Harici SSD’ye Pardus’u yükleyip bir süre kullandım, çok beğendim. Ama sonrasında ana SSD’m olan Windows SSD’sini kullanmak için Bilgisayarı kapatıp Harici SSD’yi çekip Windows’u açtım. Ardından tekrar Pardus’u kullanmak için bilgisayarı kapattım ve harici SSD’yi taktım ama bilgisayarı başlatınca Pardus değil Windows açılıyor. Bios’a bakıyorum, Pardus yok.

Bunu Pardus GNOME’da 23.1’de, 23.2’de ve 23.3’te denedim. Otomatik olarak kurma ve manuel olarak live ortamda ve manuel olarak grafikel ortamda kurma seçeneklerini denedim. Boot GRUB’ını harici SSD’ye yükleyince hep boot yok oldu. Windows olan SSD’me boot GRUB’ını yüklediğinde ise (normalde bunu Linux Mint’te yaptığımda ve SSD’yi çıkarınca GRUB ekranı geliyor ve “exit” deyince tekrar Windows açılyor.) Pardus’un SSD’sini çıkarınca ve bilgisayarı açınca GRUB yerinde grub-rescue açılıyor ve “exit” dediğimde kapanmıyordu (yani grub-rescue’da kalıyordum).

Ve zaten ben SSD’me GRUB’ı yüklemek istiyorum ama dediğim gibi, GRUB açılmıyor, boot yok oluyor. Ben harici SSD’me (Boot da harici SSD’de olacak şekilde) Debian, Fedora, Ubuntu, Nobara, Arch Linux, Pop OS ve Kubuntu yükledim. Hepsinde ilk bahsettiğim olayı yapınca hiçbir sorun çıkmıyor ama Pardus’ta yapınca bunu boot yok oluyor. Bu olayı sadece aynı harici SSD’de değil, USB’de bile yaptım ama yine aynı sorun çıkıyor.

Haberiniz olsun her zaman Pardus boot’unu Bios’da Windows’un üstüne koydum açılması için.

Boot repair ile düzeltmeyi denediğimde düzeliyor, ama aynı şeyi yine yapınca bozuluyor. Lütfen bu konuda yardım ederseniz çok mutlu olurum :slight_smile:

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.