Harici-USB WiFi adaptör önerileri ?

Merhaba;
Okulumuzdaki iki bilgisayara Pardus kurduk, dahili wifi adaptörleri yok, ethernet kablosu ile kullanılmış daha önceleri hep. Okulumuza akıllı tahtalar için aldığımız “TP-Link Archer C3150 AC 3150 Mbps Kablosuz Dual Band Gigabit Access Point ve Router” ile sorunsuz bağlanabilecek ve bilgisayara rahatlıkla bağlayabileceğimiz (driver sorunu yaşamayacaksınız) Harici USB WiFi adaptör arıyoruz. Daha önce Pardus için kullanan arkadaşlardan önerileri bekliyoruz.
Şimdiden teşekkür ederiz.

Atheros çalışıyor. Ucuz everest marka Site Haritası - Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezi

Ben bunu kullanıyorum evde. Bir tane alın deneyin.

Burada önemli olan her wifiaadaptörü bir chipset sahip mesela everestte mediatek chipseti var. Hangi adaptör hoşunuza gitmişse onun chipseti google bulın ve Linux destekleyip desteklemediğine bakın.

1 Beğeni

Linux’larda sıkıntısız çalışan, kaliteli, bu alanda ilgilenen çoğu kişinin kullandığı, tarafımdan da kullanılan USB Adaptörü öneririm. Belki bu fiyata daha iyileri vardır, güncel alternatifleri incelemeden bunun kalitesine güvenerek öneriyorum.

TP-LINK TL-WN722N
https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wn722n-150-mbps-n-kablosuz-yuksek-kazanimli-4dbi-degistirilebilir-antenli-wps-usb-adaptor-p-BD97008

Hocam bu söylediğiniz adaptörü alsak, driver sorunu yaşamayız değil mi ? Nasıl yükleyeceğiz sürücüsünü ? Debian dosyası falan mı oluyor ?

takınca direkt çalılıyor mu hocam ?

Hocam okulun eski bilgisayarlarında bir wifi kartı buldum, şans işte :slight_smile: taktım, bilgisayarı yeniden başlattım direkt çalıştı. Hiç bir driver vs. sorunu yaşamadım :smile: ilginiz için teşekkür ederim.

Yaşamazsınız. Takınca direkt çalışır. Hotspot özelliğini de kullanabilirsiniz.

Kart bulduğunuza sevindim. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.