Hdd kablosu sök tak yapınca sistem gidiyor

Selamün aleyküm. Hdd kablosunu söktüm 2. hdd kaldı sadece bağlı olan sonrasında söktüğüm hddyi taktım tekrar sistem çalışmadı birdaha. Format istiyor. Bunun sebebi çözümü nedir.

VtnTr, sanki senin sorununun aynısında bir yerde daha okumuştum. Burası da olabilir bilemiyorum. BIOS’la ilgili bir ayar tavsiye etmişlerdi gibi hatırlıyorum. BIOS’dan UEFI ayarlarını bir değiştirmeyi dener misin?

Sebebi kurulum yaparken biçimlendirme aşamasında söktüğünüz HDD’nin yanlışlıkla “bootable” bayrağı almasıdır. Bazı durumlarda bu olabiliyor. Sistemdeki disk ya da partisyonlar ayarlanırken sistemin kurulu olduğu disk/partisyon bootable-active bayrağı alacağına, bayrak başka bir diske gidiyor. Bu disk sökülür ya da unmount edilirse diskteki tüm düzen bozuluyor ve sistem açılamaz oluyor.

ÇÖZÜM: Kurulum yapacağınız zaman tüm ekstra HDD’leri sistemden ayırın. Sadece kurulum yapacağınız disk kalsın. Ve partisyon ayarlaması yaparken hangisininin ne bayrağı alacağına dikkat ederek kurulumu sürdürün. Bir daha olmaz.

1 Beğeni

Cdroom ve 2. Hdd yi söküp sadece SSD hardiske kurulum yaptım . Kurulum bitince SSD güç kaplosunu çekip açtım HDD istedi haliyle . Sonra bilgisayarı kapatıp SSD yi tekrar taktım yine sistem bozuldu . Diğer arkadaşın önerisini yaptım düzelmedi .

Pardus usb yi takıp canlı açın, başlangıç onarma diye menüde bir uygulama var. Onunla rootfs yi pardus seçip grub yeniden yükle diyin, hangi diske kurulacaksa seçin. Düzelecektir.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.