HDMİ VGA Çevirici Kablo

Evde kullandığımız bir dizüstü bilgisayarda Windows 10 vardı. Epeyce takılmalar oluyordu. Pardus yükledim. Şimdi oldukça rahat bir şekilde kullanabiliyoruz. Okulda dersleri de bu dizüstü bilgisayar ile anlatmak için götürdüm. Bilgisayarda vga çıkışı yok. Sadece hdmi var. Çevirici bir adaptör aldım. Adaptörü ara kabloya ekleyerek projeksiyona bağladım. Ama hiçbir şekilde sinyal alamadım. Ayarlar>Görüntüle kısmında algılandığına dair hiçbir emare yok. Bu konudan bağımsız olarak daha önce televizyona hdmi kablosu ile direkt bağladığımda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ancak çevirici adaptör ilk kez kullandım. Çözünürlükleri ayarlarını değiştirmeyi denedim. Sinyal bir türlü projeksiyona gelmedi. Forumda konuya rastlamadım. İngilizce olarak sıkıntıyı arattım. Sıkıntıyı yaşayanlar var ama çözümü bulamadım. Paket yöneticisinden hdmi ile ilgili yüklemeleri yaptım. Ancak değişen bir şey olmadı. Kullanıp sıkıntı yaşamayan var ise belki de aldığım aparatta sıkıntı vardır. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Selamün Aleyküm

Kullandığınız dönüştürücüyü başka bir bilgisayarda denediniz mi?
Eğer başka bilgisayarda çalıştığı halde sizde çalışmadıysa dönüştücünün fotoğraflarını çekip paylaşabilir misiniz acaba? Özellikle etiket kısmı varsa oraları. Sorunu kapsamlıca araştırmak için lazım olabilir.

Selametle…

Dell marka bilgisayarimda Asus marka hdmi – vga dönüştürücü kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Satın aldığınız dönüştürücü cihazı başka bir cihaz ile mutlaka deneyin.

1 Beğeni

Alfais AL-4547 Hdmi To Vga Monitör Çevirici Dönüşütürücü Adaptör kullandığım cihazın adı. Daha önce windows ile iki farklı marka da kullanmıştım. Onlarda da görüntü aldım ama sonrasında sıkıntı yaşamıştım yine. Projeksiyon okulda olduğu için denedikten sonra sizi tekrar bilgilendireyim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.