Hiçbir işletim sistemine erişemiyorum

Merhabalar, sıkıntım tam olarak şöyle:
Normalde Windows 8.1 kullanıyordum ve dualboot Pardus kurmak istedim. ISO yu USB belleğime yazıp sistemi USB den başlattım. Her şey normal fakat CD ROM kısmında her şey bitiyor. Bİlgisayarımın CD ROM u çalışmıyor. Kurulum adımlarından disk bölümlemeye atlayıp 50GB ayırdığım kısıma ex2- / olarak yapıp devam ettirecektim ama olmadı. Bende USB den pardusu açıp masaüstünden kurmayı denedim, CD ROM ile ilgili hiçbir şey olmadı, dosyalar kopyalanıyor yazıları vs. geldi ve en sonda GRUB önyükleyici yapılandırılamadı, elle yapılandırmanız gerekecek dedi. Bende bişey değildir diyip sistemi yeniden başlattım ama o sorun yine karşıma çıktı. " Reboot and select proper device " Hiçbir şey yapamıyorum, pardusu canlı olarak başlatıp disklere bakıyorum windows 8.1 duruyor gözüküyor. Sanırım boot loader silindi. ne yapacağım şimdi ?

1 Beğeni

Pardus’ta şöyleymiş: GrubEFIReinstall - Debian Wiki

Burda Reinstalling grub-efi on your hard drive kısmı var. Oradan başlayın. Mount kısmından itibaren uygulayın, bir kaç satır kod var zaten toplamda.

Olmadı dersen, windows u geri getirebilirsin en azından. Windows 8 flash diski lazım olacak. Şurda windows 8 için olan kısma inersen çok ufak bir anlatımı var. Çok basit. Aynısını yapmıştım daha önce, işe yarıyor.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.