Hometech alfa 100A eMMC hafızalı Laptopa yazılım kuramama

Hometech alfa 100A cihazda temizlik yaparken tuşlar dan farklı bir ayardan klavye iptal oldu. üzerinde modlu win10 vardı 64bit.
Yapamayınca sıfırla yaptık bu sefer ESC,DELETE, F2 VEYA F8 İLE BİOSA DA giremiyor.
Devamlı reset atıyor. win7,8.10 olmadı. Pardus olmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Varmı bir bildiğiniz? Teşekkürler

1 Beğeni

Öncelikle belirteyim ben de teknik açıdan çok bilgili biri değilim ama kurulum yaparken aynı sorunu ben de yaşamıştım hatta çok korkmuştum. Pardus veya Win 10’u herhangi bir CD veya Flash’a yedekledin mi? Eğer ikisini de yapmadıysan şu anda bilgisayarın ile yapacağın bir şey yapamazsın. Başka bir bilgisayarda Pardus’u indir, Rufus ile(Bu da başlatıcı olarak ayarlamasını sağlıyor) Pardus’u bu CD veya Flash’a kaydet. Bunu yaptıktan sonra veya zaten hali hazırda CD veya Flash’ında ikisinden biri varsa tak. Şarjdaysa şarjdan ve bataryasını çıkar. Bilgisayar tamamen kapanacaktır. Açarken BİOS nasıl açılır tam emin değilim. Benim bilgisayarımda F12 ile açılıyordu. Eğer olmaz ise bilgisayarını tekrardan tamamen kapat ve açarken sırayla basılı tut. Hatta bazı bilgisayarlarda tuş kombinasyonları dahi isteyebiliyor. Bende F12+Esc kombinasyonu ile de çalışıyor. Açtıktan sonra CD veya Flash’ının ismini seçiyorsun. Oradan sonrası Grafik Arayüzü ile kurulum. Umarım işine yarar olmazsa gerekirse sesli konuşma ile bile yardım etmek isterim çünkü tekrardan söylüyorum ben de bu sorunu yaşadım ve nasıl hissettiğini biliyorum. Kolay gelsin dostum. Olmazsa tekrardan yaz.

2 Beğeni

Sounun kaynağı yazılımsal ya da donanımsal olabilir.

Ayrıca biz kırılmış (cracklenmiş) yazılımları kullanmaya karşıyız.

Konuya dönüce:

Sizin tekrardan önyüklenebilir (boot olan) bir belleğe ihtiyacınız var. Elinizde varsa yukarıdaki mesaja bakın. Yoksa başka bir bilgisayara Pardus’un ISO dosyasını indirip, PIW ya da Rufus ile yazdırın.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Yaklaşık 500 ye yakın Linux ve Windows kurulum tecrübem oldu hem yeni hem de eski PC lere ve Laptoplara. USB den de nasıl boot edilir bunu da çok tecrübe ettim. PC de donanımım iyidir ancak Laptop deyin iş biraz farklı. Hele bu Hometech alfa 100A eMMC olunca işçok daha karışık. Öyle bir donanım ve yazılım birlikteliği oluşturmuşlar ki facia. Denemediğim yöntem kalmadı anlattım yukarıda. Web den araştırdım özellikle Linux sayfalarına ve buradaki paylaşımlara çözümü Linux ile hallederim diye. Çünkü eski PC lerde çıkmaza girdiğimde Linux ile bir şekilde çözüm buluyordum. Bu nedenle çok farklı bir bir durum olduğundan acaba uzmanlarımız bir cevap verir mi diye yazdım. Ama sanırım henüz yardım edebilecek çıkmadı. Bu arada cihaz 3*32 lik bir bellek yapısında olduğundan 64bit kullanmak zorunluluğmdan hafifletmek için müdahale ederek bazı Ram ve Rom tüketen özellikleri kaldırdım/kapattım shell komutları ile ondan Modlu dedim, yani yazılımın son halini bilsinler ki fikir verirken zaman almayalaım diye. Donanımsal hiçbir sorunu yoktu sadece cihazı sıfırladım , gayet başarılı işini bitirdi ama boot/kurulumda olurken cihaz kullanılmaz halde reset atıp duruyor, hepsi bu. Takipteyim çözüm hala aramaktayım…
Kalın sağlıcakla.

2 Beğeni

Siz ESC ile açamıyorum demişsiniz gerçi ama bu videodaki yönergeleri denediniz mi? Ya da cihaza usb üzerinden başka bir klavye takıp biosa girmeyi deneme şansınız oldu mu. Usb üzerinden 32 bit windows ile açmaya çalıştınız mı?

Teşekkür ederim, evet ben akıllı cihazlar ile işlemleri yapabilmem için 64 bit dr ısrarcı oldum. Orjinal 32 bit idi ve ben 64 bit kurulum yapmıştım. Bu videoya ilk defa gördüm, mantıklı geldi. HDD yerine eMMC kullanılması ve intel işlemci ve özel kısıtlanmış 32bit bir windows olması kitledi beni. Aslında herkesi. Bunu yarın ilk fırsatta drneyip dönüş yaparım İnşallah. Teşekkürler tekrar.

Sizin cihazınıza benzer (belki de aynısını) bir cihazı iş yerinden eşime kullanması için vermişlerdi. İnternetten baktığım dönemlerde bırakın linux kurmayı, makinayı resetlemeye çalışırken windowsu uçurup geri kuramayanlar vardı. Teknik servis 100-150 tl gibi bir para istiyordu geçen sene. Ben öyle hatırlıyorum. Sonuç olarak Allah yardımcınız olsun :slight_smile: . Bundan sonrası deneme yanılma.

Bir önceki mesaja ilave olarak cihazın içini açıp hdd veya ssd (tabiki de sata girişi mevcut ise) takıp denemeniz. Eğer sata girişi varsa, başka bir pc üzerinde windows kurulumu yapılıp cihaza takılabilir.

İletişimi koparmayın, denediklerinizi yazarsanız seviniriz. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Evet 32bit yazılım dışında her anlattığınızı denemiştim. Bilirsiniz bir şey ters gitti mi ve başarısızlık insanı deli etmeye başladı mı artık sağlıklı düşünme bitiyor. Birde 64 bit ihtiyacından ötürü.

Sonuç, ilk aşama tmm win10 LTSB en stabil sürüm olan 2016 X86 EN yükleyebildim. Tabi hala klavye ve mouse yok. Ki zaten bu cihazın en belirgin saçmalıkları. Dışardan hallederek giriş yaptım. Evet usb boot tuşunu her cihaz sahibi deneme ile bulmalı. Firma bana ESC demişti biraz da ondan takıntı oldu, onlardan daha iyi mı bilecektik. Webde taradığımda bazı cihazlar ESC, F2, F12 ve DELETE de almış. Ve DELETE ile girişi kabul etti. Ama sanırım bazı sürücüleri manuel atıcam. Tabi LTSB hız bakımından güzeldir ama baya içi boş. 32bit tabanlı asgari programları bakalım alacak mı? En önemli olan ZOOM da kamera ve ses kombinasyonu ne olacak, malum çocukların dersleri elzem.
Tekrar teşekkürler.
Tam sonucu bitince yazarım.

1 Beğeni

Bu da sizin için bir deneyim olmuş. Zorluklar iyidir, yeni yeni şeyler öğretir insana. Geçmiş olsun.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.