Merhaba arkadaslar, uzun zamandir yaklasik 3 yildir pardus 19 kullaniyorum bir sorunla karsilasmadim taki yazicimi degistirene kadar.Hp envy 4500 yazicim bozuldu ve yeni bir yazici aldim (hp Deskjet 3721 serisi).Pardus yaziciyi ag uzerinden gördu yazdirmayida gayet basarili bir sekilde yapiyor fakat tarama islemine gelince tarama calismiyor,yaziciyi usb kablo ile baglayinca da ekrana eksik surucu diye bildirim geliyor.Ubuntuyu pardusun yanina kurdum ubuntu 21.04 surumu direkt yazici ve tarayiciyi tanidi yazma ve tarama islemini sorunsuz yapiyor.
Tarama islemini nasil yaptirabilirim pardusa hplip kurdum yine olmadi sorun nedir sizce ?
Selâmün Aleyküm, simple-scan paketini indirin (Basit tarayıcı). Programı açın ve biraz bekleyin hemen işlem yapmayın. Yazıcınız için ek sürücü gerekiyor gibisinden bir yazı çıkacaktır, üstüne basıp yükleyin.
Biz bu yöntem ile sorunu çözmüştük.
Aleykum selam enes kardesim bunu yaptim ama degisen birsey yok eksik surucu diye bildirim geliyor ekrana hplip kurulu fakat hata veriyor ekran göruntusunu ekliyorum.
Kimse yardimci olmuyor ne yazik…Ben de Linux mint kurdum bilgisayarima yazici tarayici hepsi super calisiyor.Yazik daha cok yol almasi lazim pardusun 2 yil kullandim bir yazicimi degistim surucu eksik neden linux mint ve pardus kurulumdan hemen sonra tarayiciyi direkt tanirken pardus surucu eksik hatasi veriyor.yazici yazdiriyor fakat taramaya gelince tarayiciyi görmuyor …