Hp Dv6700 n-vidia driver yüklenemiyor

Merhaba.hp dv 6700 model notebook nvidia kartı driver yüklememiyor. Aslında yüklü ama performansı düşük. Yani yüklenmemiş gibi. Siteden driveri indirdim. Uçbirimden kurduğunda. Aşağıdaki fotoğraflar daki gibi hata alıyorum. Yardımınızı rica ederim.


nvidia-legacy-340xx-driver depoda yok. Bende kuramıyorum.

Debian yeni sürümlerde eski olduğu için kaldırmış.

Hem yüklesen bile yüksek çözünürlükleri seçemiyorsun.

nouveau daha iyi.

1 Beğeni

Sürücüleri Yükle | NVIDIA altında gerekirse bulunabilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

390xx versiyonu yükleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba. Evet ben ekran kartımın modelini tam olarak biliyorum. Mesela 8400gs nvidianın sitesinde indirme bölümünden menü sekmelerinden seçip indirdim. İyi günler.

Ben de 1660 Ti kuramıyorum. Unable bilmem ne tree bilmem ne kernel source files falan bir şeyler diyor.

Şunu dene Pardus nvidia güncel driver kurulumu(2022)

1 Beğeni

Merhaba. Aynı hata devam etmekte. Keşke yükleyebilseydim. (Tadın dan yenmezdi pardus’un)Ama denemeye devam ediyorum. Notebook. Hp dv 6700 amd64bit 2.0ghz h 8400m gs ekran kartı. 4gb ram. Not: en azından videoları izeyenilseydim. 🥹 donanım ivmesi çok düşük. İyi günler.

Birde ilginç olan nvidia sitesinde ne güzel linux için driver var ama bir türlü yükleneniyor. Her seferinde başka bir hata. İyi günler. :face_with_monocle:

@Mucahit Nvidia driver kurulum rehberimdeki adımları uyguladınız mı?

1 Beğeni

Hemde her onlarca defa tekrar kurdum devam esiyorum yani hatta şu an bile deniyorum.

İki aydır yaklaşık olarak deniyorum tekrar lıyacam. Çünkü her seferinde bir şey keşfediyorum.

Merhaba Bu işlemleri uyguladım. Ve oldu ne zamandır. vga kartının ivmesi çok düşük kullanıyordum. çözüm çok basitmiş. iyi günler…

Nvidia sürücüsünü masaüstünden kuramazsınız. Ctrl+Alt+F2 veya F4, ya da F6 tuşlayıp grafik ekrandan metin ekranına düşün. Orada root olarak oturum açın. İndirdiğiniz yazılımı bulup çalıştırın. Kurulum bittikten sonra çekirdek sürücüsü etkin olsa da masaüstünüz bundan yararlanamayacaktır. X’in öldürülmesi gerekir. Bunu burada anlatmaktansa bilgisayarı yeniden başlatın derim.

1 Beğeni

merhaba anladım tuş kombinasyonlarını yaparak uç birimi açıyorum indirilenler klasörüne giremedim komutu nasıl giricem tşk iyi günler…

Selamünaleyküm. Bilgisayarım üstteki özelliklere sahip.
Bazı arkadaşlar, ekran kartı vb. driver yüklemek istiyor. Acemiliğime verin lütfen ; yıllardır Linux kullanıyorum. İlk andan bu yana hiç bir driver yüklemedim. Ha bazen kastığı oldu. Bunu da benim acemiliğime verdim hep.

Acaba benim sistemim için daha yüksek performans elde etmek adına herhangi bir driver yüklemem gerekir mi?

1 Beğeni

Merhaba sizin pc gpu su nvidia değil o yüzden bir şey yapmanıza gerek yok intel’ler de sıkıntı olmuyor. sadece çok bilgi-tecrübe birazda sabır lazım yıllar önce windows’u nasıl öğrenirken formatlayıp duruyorduk bu da aynısı olabilir. ben şahsen yaklaşık iki aydır kullanıyorum, son üç gün hariç defalarca formatladım şu günlerde kitlenme donma sistemi bozma gibi birşey yaşamadım son derece stabil kullanıyorum pardus’u acemilik geçer yani son olarak iki adet notebooka pardus kurdum biri nvidia diğeri intel, intel de sıkıntı olmadı ama nvidia sıkıntılı driveri yükleme konusunda… iyi günler

1 Beğeni
# cd /home/mucahit/İndirilenler
# ls -1

Dosya listede görünüyor olmalı.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.