Pardus nvidia güncel driver kurulumu(2022)

Maalesef ki bu forumdaki birçok öneri artık hiçbir işe yaramıyor. Ben şu sitedeki kaynaktan yararlandım. Biraz değiştirdim ama çünkü bazı şeyler eklemek gerekliydi: Pardus Nvidia Ekran Kartı Kurulumu - Dual Monitor - DEV Community

Öncelikle tty veya terminalde taba basınca oto tamamlamayı kullanabilirsiniz. Yani mesela ./NV yazdınız, taba basınca NV ile başlayan başka dosya yoksa Nvidia driver dosyasının ismini otomatik tamamlar. Bu çok kolaylaştırıcı bir şey. Kullanacağız bunu.

Önce nvidia driver diye arama motorunda aratınca, malum sayfadan linux 64 bit seçiyoruz, pardus 32 bit yok çünkü. Sonrası şu komutları sırayla giriyoruz:

sudo apt update

sudo apt upgrade

sudo dpkg --add-architecture i386

sudo apt update

sudo apt install linux-headers-$(uname -r) build-essential libc6-i386 libglvnd-dev

sudo bash -c 'echo "options nouveau modeset=0" > /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf'

sudo update-initramfs -u

Şimdi yeniden başlatıyoruz. Login olmadan şunu yapıyoruz. Ctrl+alt+f1 veya f2 f3 hangisini isterseniz, bir tty ekranına giriyoruz.

sudo systemctl stop lightdm

daha sonra Nvidia driver dosyasını nereye indirdiysek oraya cd ile gidiyoruz. Mesela cd İndirilenler diyip oraya gidiyoruz sonra da:

chmod +x NVIDIA-Linux-versiyonunuz.run

sudo ./NVIDIA-Linux-versiyonunuz.run

Şimdi yeniden başlatmaya bile gerek yok.

sudo systemctl start lightdm

yazıp, ctrl+alt+f7 ye basınca grafik arayüz geliyor. Giriş yapıyoruz. Terminalde inxi -G yazınca, driver kısmında nvidia yazıyorsa kurulum başarılı olmuş demektir.

9 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.