Hp laser 107w kurulumu için ayarlardan yazıcıyı ekliyorum, yazıcı çıkıyor ama ‘öğretmen’ olarak açınca yazdırma hatası veriyor ‘etap yetkili’ oalrak açınca hiçbir uyarı veya hareket olmuyor. Hptool ile setuptan görmüyor refresh yapmama rağmen gelmiyor yazıcı. Nasıl bir yol izlemeliyim hocalarım, fikirlerinize ihtiyacım var. Ayrıca birkaç arkadaş da kurulum istiyor “epson” marka olacak yine başka bir “hp” marka olacak. Tüm bunları kolayca kuracağım bir yol yordama ihtiyacım var.
- Tahtayı Etap Yetkili hesabı ile açın.
- https://support.hp.com/tr-tr/drivers/hp-laser-100-printer-series/model/24494342 linkinde bulunan Temel Sürücüler başlığındaki indir butonuna basarak dosyayı indirin.
- Dosya yöneticisinden İndirilenler dizinine girin.
- İndirdiğiniz dosya üzerinde sağ tıklayarak arşivden çıkartın.
- Yeni oluşan uld dizinine girin.
- Pencere içinde boş bir alanda sağ tık - Burada Uç Birim (Terminal) Aç seçeneğini seçin.
- Açılan komut penceresine aşağıdaki komutun tamamını kopyala yapıştır yaparak Enter tuşuna basın. Sizden yetkili parolası istenecektir. Uç birimden girilen parolalar gözükmez. Siz Yetkili Parolasını yazarak Enter tuşuna basın.
sudo dpkg --add-architecture i386 && sudo apt-get update && sudo apt-get install --reinstall printer-driver-* cups* tix groff dc make gcc jbigkit-bin hpijs-ppds && sudo ./install.sh && sudo /etc/init.d/cups restart
- Komut hatasız tamamlandıktan sonra Yazıcı Ekleme işlemini yapabilirsiniz. Seçeneklerde Laser 10x seçiniz.
Hocam yazıcıyı kablosuz ile bağladım, teşekkür ederim.
Hocam komut tamamlandıktan sonra “PDF yazıcısı kuruldu” şeklinde uyarı verdi yazıcılarda “PDF” var. Ancak bunu seçerek yine çıktı alamıyorum. Yazdırma tamamlandı diyor ama sonuç yok. Elle eklemeye geliyorum yine eski hali ekleniyor hata veriyor.
Siz komutları uyguladıktan sonra yazıcı ekleme işlemini yapınız. PDF yazıcısını seçmeyiniz. Usb kablosu ile bağlayarak yazıcınızı ekleyiniz.
1 Beğeni
Tamamdır hocam, yarın deneyeceğim
1 Beğeni
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.