HP Laserjet Yazıcı Yükleme Sorunu

Herkese merhaba,
Okulumuzda Pardus 23 kurulu yeni Casper PC’leri kullanmaya başladık. Öğretmen bilgisayarına mevcut kullandığım HP Laserjet M1132 MFP model yazıcıyı kurmak için HPlip Arayüz uygulamasını kurdum ve çalıştırdım. Yazıcıyı USB ile bilgisayara bağladım. Uygulama beni driver plugin kurmam için yönlendiriyor. Fakat bu pencerede benden şifre istiyor. Kullanıcı şifremi girdiğimde yanlış diyor. Şifre ekranında root görünüyor kullanıcı adı. Acaba genel tanımlı bir başka şifremi var? Bu aşamayı nasıl geçeceğim. Yazıyı kuramadım ve yardım talep ediyorum.
NOT: Oturumu BT-Ogretmen kullanıcı adıyla açıyorum ve başka bir kullanıcı oturumu yok.

Ekran Görüntüsü - 2025-04-25 11-22-05

Ekran Görüntüsü - 2025-04-25 11-35-42

Uçbirimden sudo passwd root komutunu çalıştırın.
İstediği tüm parola girişlerinde etapadmin parolasını yazarak enter tuşuna basın.
Uçbirimden girilen parolalar gözükmez. Parolayı yazarak enter tuşuna basın.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Forumda root şifresi değiştirme konusu buldum ve aşağıdaki gibi faydalandım:

Aşağıdaki adımları uygulamaya çalışın.

CTRL + ALT + T tuşları ile uçbirimi açın.

passwd komutunu girin ve kullanıcınız için şifre yeni şifre oluşturun. Şifreyi 2 kez gireceksiniz. Yazarken ekranda herhangi bir şey çıkmaz.

sudo passwd komutunu girip önceki oluşturduğumuz şifreyi girip root yetkilerini alalım ve tekrar yeni oluşturduğumuz şifreyi tekrar oluşturur gibi oluşturalım. Bu oluşturduğumuz şifre ise root kullanıcısının şifresi olacak.

Sizin de verdiğiniz komutu kullanarak root şifresini değiştirdim. Yazıcım çalıştı.

1 Beğeni