İki Adet Dosya Kendi Kendine Uçtu

Elektronik bir projeyi içeren bir klasör vardı. Klasör açıkken başka işlerle uğraştım ve klasörün açık penceresine tekrar eriştim. PNG uzantılı bir dosyanın yok olduğunu farkettim. R-Linux ile sistemi tarattım, bulamadı. Ne ettiysem dosyayı bulamadım. Ben silmedim.

Aynı dosyadan bir adet sıfırdan oluşturdum. Aradan biraz zaman geçti. Bir süre sonra bir diğer PNG dosyası daha yok oldu. Bildiğin uçtu! Çöpü kontrol ettim, yok. Ben silmedim eminim. O dosyayı da yeniden oluşturdum.

Neler oluyor?!!

Bu iki dosya hayati öneme sahip değildi. Ancak olabilirdi de. Şu an kayışı koparmak üzereyim. Yarım saat arayla neden iki dosya yok oldu? Neden veri kurtarma programı dahi bulamıyor? SSD kullanıyorum. Ölü hücreler oluşuyor olabilir mi?

Geri bildirimde bulunmak istedim.

Bilgisayda veya ağda birileri kasten silmiyorsa HDD/SSD problemi olabilir.

Ağda kimse yok hocam. İnternete bağlı bir ev bilgisayarı. SSD ucuz bir marka.

Daha evvel ubuntu işletim sisteminde masaüstündeki dosya ya da klasörlerin yok olduğuna dair şikayetler okumuştum. Yine şahsen windows10un ilk test sürümü yayınlandığında da gerek masaüstünden, gerek arşiv disklerinde dosya silindiğine tanık oldum. Umarım bu hata işletim sistemi hatası değildir. Ssdlerde kötü sektör oluştuğunda gömülü yazılımın o sektörleri kilitleyerek kullanım dışı kıldığını duymuştum. Öyle birşeyse anlarım. Ardı ardına ve sadece png resimlerinin uçması beni şaşırttı. Umarım devam etmez.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.